Hoogmade | Reconstructie van Klaverweijdeweg

De van Klaverweijdeweg in Hoogmade is de afgelopen jaren zodanig achteruit gegaan, dat het opknappen van kleine stukken weg niet meer voldoende is om de veiligheid van weggebruikers te garanderen. Daarom zijn er werkzaamheden gepland op de van Klaverweijdeweg in Hoogmade.

Werkzaamheden

Het oude asfalt wordt verwijderd. Aan de fundering worden herstelwerkzaamheden uitgevoerd en aansluitend wordt er een nieuwe laag asfalt aangebracht. Ook worden de troittoirs en inritten vernieuwd. 

  • De weg wordt als 60 kilometer per uur ingericht. Dat betekent dat er een aantal drempels worden aangebracht. 
  • De weg wordt versmald voor de veiligheid van de fietsers, hierdoor ontstaat er meer ruimte voor diversiteit aan groen. 

Planning

In week 3 is de aannemer 'Boogaard Infra' gestart met het opbreken van het trottoir op de Klaverweijdeweg aan de kant van de Zuidzijderkade. Door het opbreken van de trottoirs gaven zij de gelegenheid aan Liander om diverse werkzaamheden uit te voeren binnen ons werkgebied. Aansluitend aan de werkzaamheden van Liander heeft de aannemer de trottoirs weer opgebouwd. Gedurende de werkzaamheden aan het trottoir blijven de inritten toegankelijk. Medio eind maart wordt het asfalt verwijderd om vervolgens opnieuw aan te brengen op de juiste maatvoering conform het nieuwe ontwerp. Over de asfalteerwerkzaamheden informeert de aannemer de omwonenden op tijd. In april 2023 is de oplevering.

BouwApp

Wilt u graag up-to-date blijven over het project ‘Reconstructie van Klaverweijdeweg’? Download dan de BouwApp. De aannemer gebruikt deze app om u van informatie en foto’s te voorzien. U kunt de BouwApp gemakkelijk op uw mobiele telefoon downloaden via Google Play of de App Store. 

Vragen

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 071 3327272 of via het contactformulier.