Leimuiden | Integraal Kindcentrum Leimuiden

IKC De Lei is één gebouw voor kinderen van 0 tot 12 jaar. Het gebouw is ontworpen door architectuurstudio DP6 in samenwerking met de gebruikers en uiteindelijk gebouwd door Vinkbouw. Het gebouw is een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG): een duurzaam gebouw dat voldoet aan alle eisen van deze tijd. In 2015 hebben de eerste gesprekken plaatsgevonden en in 2017 was de intentieverklaring getekend. In oktober 2020 is het gebouw opgeleverd en klaar voor gebruik.

Inrichting groen rondom IKC

De afgelopen periode is er gewerkt aan een plan voor de inrichting van het groen rondom IKC de Lei in Leimuiden. De locatie van de inmiddels gesloopte basisschool De Schakel krijgt een ware make over. Rond de zomer kunt u hier genieten van een mooie omgeving waarin spelen, ontmoeten, wandelen en een Tiny Forest een plek krijgen en waar het heerlijk toeven is voor jong en oud. Op de locatie van de voormalige Torenvalk wordt een trapveldje en een jeu de boules-baan gerealiseerd.

Planning

Op hoofdlijnen met verwachte afronding:

  • Aanleg bomen en planten na de zomer 2021
  • Aanleg Tiny Forest na de zomer 2021

Communicatie en omgevingsmanagement

In Leimuiden zijn op dit moment diverse projecten in uitvoering of in voorbereiding. De gemeente Kaag en Braassem maakt bij een aantal projecten gebruik van de BouwApp. Gebruikers kunnen met de BouwApp aankondigingen en updates ontvangen van projecten in de buurt en contact opnemen met de omgevingsmanager van het betreffende bouwproject. De BouwApp is te downloaden in de App Store (iOS/Apple) en Google Play Store (Android). Een handig communicatiemiddel om altijd op de hoogte te zijn!