Nieuws

RSS icoon

Nieuws van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Gevolgen Coronavirus

  15 juli 2021

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Met deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen en gevolgen.

 • Uitvoering Wmo weer positief beoordeeld door u

  Gemeenten zijn vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015 verplicht om elk jaar een zogenaamd cliëntervaringsonderzoek te houden. Als gemeente vinden wij het belangrijk dat het aanbod vanuit de Wmo goed aansluit bij de vraag vanuit onze inwoners. De uitkomsten vanuit dit onderzoek zijn dan ook zeer waardevol. Wat fijn om terug te horen dat inwoners die gebruik maken van de Wmo onze gemeente ook dit jaar weer positiever beoordelen.

 • Werkzaamheden schutsluis Veensegat starten maandag 20 september

  Helaas kunnen de sluisdeuren van schutsluis Veensegat in Roelofarendsveen, ter hoogte van de Noordkade/Wittesingel, door een technisch mankement niet geopend worden. Wij zijn in gesprek met een specialist om dit te laten repareren. De reparatiewerkzaamheden starten op maandag 20 september en duren maximaal een week duren. Om verdere schade te voorkomen ontraden wij het gebruik van de sluis sterk, totdat de werkzaamheden zijn afgerond. Excuses voor het ongemak. Wij houden u op de hoogte.

 • Korte vragenlijst over onze dienstverlening; doet u mee?

  10 september 2021

  Een telefonische vraag aan de gemeente, een melding over de openbare ruimte, zoeken naar informatie op de gemeentelijke website, dat zijn onderdelen van onze dienstverlening die zo goed mogelijk moeten verlopen.

 • Gebruikt u openbare ruimte? Dan valt binnenkort de precario aanslag op uw deurmat

  Meerdere inwoners en bedrijven hebben binnen de gemeente Kaag en Braassem openbare ruimte in gebruik. Het gaat dan bijvoorbeeld om buitenruimte rondom winkels of horecabedrijven.

  Voor het gebruik van deze ruimte betalen gebruikers jaarlijks een vergoeding: precario. De verordening die hierover gaat geeft een tarief per m² grond aan. Binnenkort zal de gemeente de aanslagen voor deze belasting, voor het jaar 2021, gaan verzenden.

 • Rioolinspecties Leimuiden, Hoogmade en Woubrugge

  06 september 2021

  In week 36 tot en met week 40 wordt op diverse locaties binnen de gemeente Kaag en Braassem de hoofdriolering gereinigd en geïnspecteerd. Het gaat om delen in de kernen Leimuiden (week 36), Hoogmade (week 37 en 38) en Woubrugge (week 39). Het reinigen van het hoofdriool gebeurt met water onder hoge druk, waardoor aanwezige vervuiling wordt verwijderd. Aansluitend wordt met een rijdende videocamera het riool geïnspecteerd.

 • Oud-burgemeester Arie Meerburg (75) overleden

  02 september 2021

  Op 30 augustus overleed oud-burgemeester Arie Meerburg. Arie Meerburg was van 1986 tot 2009, het moment dat Alkemade met Jacobswoude fuseerde tot Kaag en Braassem, burgemeester. Daarnaast was hij ook jarenlang actief als voorzitter van de Rijnlandse Molenstichting.

 • Aanbieden oud papier en karton in minicontainer

  01 september 2021

  Heeft u een minicontainer voor oud papier ontvangen? Dan kunt u het oud papier en karton voortaan in deze minicontainer aanbieden.

 • Prikbus vanaf 1 september op het Zuidplein in Roelofarendsveen

  26 augustus 2021

  Vanaf woensdag 1 september is het iedere woensdag mogelijk om in Roelofarendsveen zonder afspraak een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden. Iedereen die 12 jaar of ouder is, kan tussen 11:00 en 17:00 uur het Pfizer-vaccin ontvangen. De prikbus staat elke woensdag op het Zuidplein in Roelofarendsveen.

 • Informatiebordjes en nieuwe fietsroute

  09 augustus 2021

  In samenwerking met de Historische vereniging O.C. van Hemessen heeft de gemeente Kaag en Braassem de afgelopen tijd gewerkt aan een serie van twintig informatiebordjes bij bijzondere historische panden, plekken en objecten in Hoogmade en Woubrugge. Deze informatieborden geven aan welke historische ontwikkelingen en gebeurtenissen op deze locaties hebben plaatsgevonden. Op deze manier krijgen deze panden en plekken de aandacht die ze verdienen.

 • Nieuwe partners Ondersteuning en Hulpmiddelen

  03 augustus 2021

  De gemeente Kaag en Braassem is verantwoordelijk voor het organiseren van een groot deel van de ondersteuning en welzijn voor onze inwoners. Deze taken laten we grotendeels uitvoeren door partners, op basis van opdrachten. Een tweetal opdrachten lopen eind 2021 af, daarom is de gemeente bezig met aanbesteden voor het jaar 2022 en verder.

 • Mevrouw Astrid Heijstee-Bolt aanbevolen als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem

  13 juli 2021

  De gemeenteraad van Kaag en Braassem beveelt met veel vertrouwen mevrouw drs. Astrid Heijstee-Bolt (50 jaar) aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om te worden benoemd tot burgemeester van Kaag en Braassem. Astrid Heijstee-Bolt is momenteel wethouder en 1e locoburgemeester in de gemeente Weesp.

 • Snoei uw groen. Voorkom overlast.

  01 juli 2021

  Met de regen van de laatste tijd is al het groen flink gegroeid. Vast ook in uw tuin. Heel mooi, daar genieten we van! Helaas kan overhangend groen ervoor zorgen dat bepaalde punten onoverzichtelijk worden. Weggebruikers kunnen daar last van hebben. Soms zijn openbare verlichting en verkeersborden achter het groen verdwenen. Veiligheid voor alles! Daarom aan u het verzoek om het groen in uw tuin te snoeien, zodat we de veiligheid waarborgen en overlast voorkomen.

 • Onkruid verwijderen

  06 juli 2021

  Onze collega's van de buitendienst verwijderen onkruid op verhardingen. Dit wordt gedaan met bosmaaiers. Met de veegwagen wordt het verwijderde onkruid weer netjes opgeruimd. Tussen het verwijderen van het onkruid en het opruimen door de veegwagen kunnen enkele dagen zitten. Uiteraard doen wij dit zo snel mogelijk. Deze werkzaamheden vinden plaats van 14 juni tot en met 23 juli; en later in het jaar van 23 augustus tot en met 1 oktober.

 • Waarom maaien we niet alles kort?

  11 juni 2021

  Het is u vast al opgevallen dat onze bermen er mooi groen bij staan. Kruiden en bloemen komen mooi tot bloei. Maar u vraagt zich misschien af waarom dit niet gemaaid wordt.

 • Wat doet de gemeente aan de eikenprocessiesrups?

  07 juni 2021

  Zoals de naam al doet vermoeden komt de eikenprocessierups rond eikenbomen voor. In onze gemeente hebben we 400 eiken (op de bijna 9600 gemeentelijke bomen). Vorig jaar vonden we in ongeveer 20 bomen de eikenprocessierups.

 • Afvalbrengstation ook op woensdagavond open

  12 april 2021

  Wist u dat u ook weer op woensdagavond van 18:30 – 20:30 uur terecht kunt bij ons afvalbrengstation? Tot 1 oktober geldt deze avondopenstelling, als extra, naast de standaard openingstijden.

 • Corona: Hulp voor ondernemers

  13 april 2021

  Het coronavirus raakt iedereen en veel ondernemers en zzp’ers maken zich zorgen over hun bedrijfsvoering en de gevolgen.

 • Maatregelen en regelingen coronavirus sport

  06 oktober 2020

  De Nederlandse regering heeft de maatregelen ter bestrijding van de verspreiding van het coronavirus.