Nieuws

Nieuwsberichten van de gemeente Kaag en Braassem

 • Update Lange Brug Oud Ade: maatregelen voor openbaar vervoer (buslijn 56) 19 oktober 2018

  Donderdagavond 25 oktober en de week aansluitend daarop zijn er werkzaamheden aan de Lange Brug in Oud Ade. We plaatsen beweegbare hekken en camera’s. Deze maatregelen nemen wij om het mogelijk te maken dat buslijn 56 vanaf 5 november weer over de Lange Brug kan rijden.

 • Ontwikkelingen Schiphol; wat vindt u ervan? Denk mee! 18 oktober 2018

  De Omgevingsraad Schiphol vraagt uw hulp. In het kader van ontwikkelingen rond Schiphol in de periode 2020-2030 heeft het kabinet aan de Omgevingsraad Schiphol gevraagd om iedereen die op welke manier dan ook betrokken is bij Schiphol mee te laten denken over de toekomst van Schiphol.

 • Verkeershinder Alkemadelaan, Roelofarendsveen 11 oktober 2018

  Vanaf maandag 15 oktober wordt er gewerkt aan de Alkemadelaan nabij de rotonde van bedrijventerrein de Lasso-zuid. In opdracht van het energiebedrijf worden daar werkzaamheden verricht om een storing te verhelpen. De werkzaamheden zijn noodzakelijk om de voorziening van stroom te kunnen blijven garanderen.

 • Bijen- en vlinderidylle langs de Braassemdreef in Roelofarendsveen 09 oktober 2018

  Samen met de Vlinderstichting maken we van het groen langs de Braassemdreef in Roelofarendsveen een plek waar vlinders, bijen én bewoners kunnen genieten van bloeiende bloemen en een rijke vegetatie met vlinders en bijen.

 • Komende weken nader onderzoek naar 7 bruggen 05 oktober 2018

  De komende twee weken worden zeven bruggen verder onderzocht. Dat dit moet gebeuren blijkt uit een onderzoek naar alle bruggen in de gemeente, dat eerder dit jaar is uitgevoerd.

 • Picknickset foetsie? 04 oktober 2018

  Geen paniek. Ze worden weggehaald om later dit jaar vervangen te worden door nieuwe sets. Voor deze nieuwe tafels en banken moet een betonnen ondergrond gemaakt worden. Als dat werk is gedaan, komen de nieuwe meubels.

 • Varkenshouderij Woubrugge kan verhuizen 03 oktober 2018

  De varkenshouderij op de A. de Graaflaan in Woubrugge kan verhuizen. Dat heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op 3 oktober 2018 besloten.

 • Voorlopige gunning veerdienst Kaag-Buitenkaag naar ODV Maritiem B.V. 02 oktober 2018

  De voorlopige gunning van de veerdienst Kaag-Buitenkaag is gegaan naar ODV Maritiem B.V. Op deze manier zorgt de gemeente voor een betrouwbare veerverbinding tussen Kaag en Buitenkaag. ODV Maritiem B.V. neemt de veerdienst over per 1 januari 2019.

 • Zet PMD (plastic) zakken op de ophaaldag vòòr 07.30u buiten, niet de dag(en) ervoor 28 september 2018

  Elke woensdag wordt het PMD (plastic) afval opgehaald. Zet of hang uw PMD zak(ken) op de ophaaldag vòòr 7:30 uur buiten. Doe dit niet eerder dan de ophaaldag om een rommelig straatbeeld en het aantrekken van ongedierte te voorkomen.