Corona: Hulp voor ondernemers

Het coronavirus raakt iedereen en veel ondernemers en zzp’ers maken zich zorgen over hun bedrijfsvoering en de gevolgen.

Wat doet de overheid om ondernemers te helpen?

Het kabinet heeft een steunpakket voor mkb-ondernemers, zzp’ers en grootbedrijven aangekondigd. Het steunpakket moet ervoor zorgen dat bedrijven hun personeel kunnen doorbetalen en biedt zelfstandigen een overbrugging. Ook zijn er mogelijkheden om te zorgen dat het geld in de bedrijven blijft. Op de website www.rijksoverheid.nl staat een overzicht van alle maatregelen voor het behoud van banen en voor de economie, alsook de meest recente informatie en veelgestelde financiële vragen.

Lokale maatregelen

Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo)

Zelfstandig ondernemers en zzp’ers die woonachtig zijn in Kaag en Braassem en in financiële moeilijkheden raken door de maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus, kunnen in bepaalde gevallen een beroep doen op de tijdelijke regeling voor ondersteuning van zelfstandigen (Tozo) aanvragen. Het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn is de organisatie die de zzp-regeling voor Kaag en Braassem uitvoert. Neem contact op met het Serviceplein van Alphen aan den Rijn via telefoonnummer 14 0172 (u wordt gevraagd de naam van de gemeente in te spreken, noem de gemeente Alphen aan den Rijn). Het Serviceplein zit in het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn op de begane grond. Kijk voor meer informatie op www.alphenaandenrijn.nl/tozo.

Uitstel van betaling gemeentelijke belastingen

Heeft u een aanslag lokale belastingen ontvangen en komt u door de maatregelen rondom de coronacrisis in financiële problemen? Dan krijgt u de mogelijkheid om uw aanslag in termijnen te betalen of om uitstel van betaling aan te vragen. Reageert u in ieder geval voor de vervaldatum van uw aanslag.Werkzaamheden op het gebied van belastingen worden uitgevoerd door team Belastingen van de gemeente Alphen aan den Rijn. Voor vragen kunt u het contactformulier gemeentelijke belastingen gebruiken, een e-mail sturen naar belastingen@kaagenbraassem.nl of bellen met telefoonnummer 14 0172 (spreek in 'Alphen aan den Rijn' en kies voor vragen over gemeentelijke belastingen).

Aanvullende informatie

Voor de cultuursector en brancheorganisaties hieronder een selectie van websites met specifieke informatie: