Financiering verlenging nieuwe ijsbaan naar 333 meter in Leiden onvoldoende

Het college van gemeente Leiden heeft haar gemeenteraad geadviseerd af te zien van de verlenging van een nieuw te bouwen 250 meter ijsbaan naar 333 meter.

In de afgelopen maanden hebben gemeenten en ijs- en schaatsverenigingen in de regio samengewerkt om het bedrag voor deze verlenging in te zamelen. Als echte schaatsgemeente heeft ook gemeente Kaag en Braassem bij willen dragen aan de 333 meter ijsbaan. Nu is gebleken dat de bijdrage uit de regio onvoldoende is voor de financiering van een 333 meter baan. Op de website 333.nl konden de acties en het opgehaalde bedrag gevolgd worden. Het ziet er naar uit dat de nieuwe ijsbaan 250 meter lang wordt.

Het college van gemeente Kaag en Braassem heeft veel waardering voor de manier waarop de ijs- en schaatsverenigingen van Kaag en Braassem zich hebben ingezet voor het mogelijk maken van de 333 meter ijsbaan maar heeft ook begrip voor de overwegingen van gemeente Leiden. “We zijn blij dat gemeente Leiden zich hard maakt voor een nieuwe ijsbaan van 250 meter en vinden het jammer dat het ons als regio niet gelukt is om de extra bijdrage voor de 333 meter in te zamelen” vertelt wethouder Petra van der Wereld.

De gemeenteraad van Leiden neemt eind dit jaar een officieel besluit over de nieuwe ijsbaan.