Mevrouw Astrid Heijstee-Bolt aanbevolen als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem

De gemeenteraad van Kaag en Braassem beveelt met veel vertrouwen mevrouw drs. Astrid Heijstee-Bolt (50 jaar) aan bij de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties om te worden benoemd tot burgemeester van Kaag en Braassem. Astrid Heijstee-Bolt is momenteel wethouder en 1e locoburgemeester in de gemeente Weesp.

Voorzitter van de vertrouwenscommissie Ruud van der Star is enorm tevreden over de voordracht én over het proces. “Het was een mooie en eervolle opdracht voor de vertrouwenscommissie. Deze intensieve klus hebben we echt als team in een fijne sfeer en met optimale samenwerking doorlopen. In het proces was er een moment dat me echt bijblijft. Het moment waarop ik tegen de vertrouwenscommissie zei: ‘we hebben een nieuwe burgemeester’. Een bijzonder kippenvel-moment”.

Opvolger burgemeester Van der Velde-Menting

Astrid Heijstee-Bolt volgt huidig burgemeester Marina van der Velde-Menting op, die op 2 november 2021 afscheid neemt van haar burgemeesterspost.

 foto astrid heijstee-bolt

foto Astrid Heijstee-Bolt 

Profielschets

De gemeenteraad van Kaag en Braassem stelde in maart 2021 de profielschets vast. Aan de hand daarvan zijn kandidaten geselecteerd en gesprekken gevoerd. Voorafgaand aan het opstellen van de profielschets zijn inwoners geraadpleegd. Deze informatie is betrokken bij het opstellen van de profielschets.

Kandidaten

Na het vaststellen van de profielschets is de vacature opengesteld door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In totaal hebben 35 kandidaten gesolliciteerd. Na een eerste selectie door de commissaris van de Koning heeft de vertrouwenscommissie met een aantal kandidaten een of meerdere gesprekken gevoerd. Dit heeft geresulteerd in het besluit van de gemeenteraad om Astrid Heijstee-Bolt aan te bevelen als nieuwe burgemeester van Kaag en Braassem.