Nieuwe bewoner van het Ghoybos: Hondenscholen Dogstart en Doderer ondertekenen contract

Het Ghoybos in Oud Ade is een productiebos dat omgevormd wordt naar een recreatiebos. Naast lasergame bedrijf Battlefield Live Nederland B.V. nemen nu ook Hondenscholen Dogstart en Doderer hun intrek in het Ghoybos. Op vrijdag 25 januari ondertekenden zij het contract samen met wethouder Yvonne Peters namens de gemeente Kaag en Braassem op het gemeentehuis in Roelofarendsveen.

Behoefte van inwoners

Het idee voor een hondenspeelweide is onder andere ontstaan door gesprekken met inwoners. Er was behoefte aan een gebied waar honden meer ruimte hadden om los te lopen en te spelen. Met de hondenspeelweide wordt ingespeeld op die behoefte. De hondenspeelweide is omringd door watergangen en heeft twee ingangen bestaande uit klaphekken. De weide zelf bestaat uit drie delen: een losloopgebied, een gebied met speeltoestellen en een gebied uitsluitend voor trainingen van de twee hondenscholen. De hondentrainers onderhouden de speelweide zelf en zorgen er mede voor dat het gebied schoon, heel en veilig is.

Mooie ontwikkelingen

Wethouder Yvonne Peters is enthousiast over de ontwikkelingen: In de afgelopen jaren hebben wij veel goede gesprekken met betrokkenen van het Ghoybos gevoerd. De uitkomsten van deze gesprekken worden steeds zichtbaarder; langzaam maar zeker verrijst daar het nieuwe Ghoybos met veel groen, recreatieve routes, een plek om te lasergamen, een hondenspeelweide, culturele activiteiten in bijvoorbeeld het Ghoyhuys, noem het maar op. Nog een paar laatste stappen en dan is het volgend voorjaar echt zo ver. Onze gemeente is dan weer een plek rijker waar je met veel plezier kunt recreëren.

Meer informatie

Meer informatie over het Ghoybos? Kijk op de projectpagina Oud Ade | Ghoybos.