Jonge bestuurders opgelet

Op 2 juni wordt weer ‘de praktijkdag voor Jonge Autorijders’ georganiseerd, ook wel The DriveXperience genoemd. Dit is een praktijkdag voor Jonge Autorijders tot en met 24 jaar die maximaal 2 jaar hun rijbewijs bezitten.

De DriveXperience is een gratis praktijkdag voor Jonge Autorijders, waarvoor auto’s gratis beschikbaar worden gesteld door Rijschool Rijnland. Je hoeft dus zelf geen auto mee te brengen. The DriveXperience is een initiatief van regio Holland Rijnland en de gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem. Zij subsidiëren deze dag, waardoor deelname voor de jonge rijbewijsbezitters geheel gratis is.

Module 1: Praktijkrit rijden (Road Xperience)

Je rijdt met twee andere jongeren in de auto van een coach een anderhalf uur durende praktijkrit door de omgeving, wisselt elkaar af aan het stuur, beoordeelt je eigen en elkaars rijstijl en geeft mogelijke verbeterpunten aan. Dit alles onder begeleiding van een coach die óók zijn oordeel geeft. Spannend!

Module 2: Noodstops op mobiele baan (Track Xperience)

Op een gladde rem/slipbaan rijd je zélf en voel je wat het is om op glad wegdek onverwacht noodstops te moeten maken met verschillende snelheden. Je merkt hoe lang je remweg op een glad wegdek bij verschillende snelheden is en voelt de werking van het ABS remsysteem. Wéér een ervaring rijker waar je later in het verkeer voordeel aan kunt hebben.!

Module 3: alcohol, drugs en afleidingen (Xperience Xchange)

In een groepsdiscussie en ervaringsuitwisseling praat en discussieer je mee over de werking van alcohol en drugs in relatie tot verkeerdeelname en hoe je daarmee kunt omgaan. Samen met een verkeer- en alcoholdeskundige voer je een open discussie hierover, over je eerste kilometers als zelfstandig autorijder en over het omgaan met apparatuur in de auto die je ook kan afleiden. Alles bij elkaar een veelzijdig dagprogramma met autorijden, remproeven uitvoeren, discussiëren, ervaringen uitwisselen en elkaar beoordelen.

Vooraf en achteraf verkeerstest via internet

Met een eigen inlogcode maak je vooraf thuis op de site van CitoDrive een test die aantoont welk soort autorijder je bent. Enkele dagen na afloop maak je via internet nóg een test.

Laat ook je vrienden aanmelden!

Laat al je vrienden, kennissen en collega’s van 18 t/m 24 jaar die maximaal 2 jaar hun rijbewijs bezitten zich óók aanmelden en gratis meedoen! Het programma start om 9.00  en duurt tot uiterlijk 16.00 uur. De gemeenten zorgen voor een lunch! Na afloop ontvang je een certificaat. Er kunnen maximaal 48 jonge autorijders meedoen. Snel aanmelden dus! Meld je aan via de website. Daar vind je ook meer info over het dagprogramma. Na aanmelding krijg je alle info per e-mail. Schrijf je nú in en doe 2 juni mee! 

Uitgelicht