Prikbus vanaf 1 september op het Zuidplein in Roelofarendsveen

Vanaf woensdag 1 september is het iedere woensdag mogelijk om in Roelofarendsveen zonder afspraak een vaccinatie te halen in de prikbus van de GGD Hollands Midden. Iedereen die 12 jaar of ouder is, kan tussen 11:00 en 17:00 uur het Pfizer-vaccin ontvangen. De prikbus staat elke woensdag op het Zuidplein in Roelofarendsveen.

In de GGD-prikbus bent u welkom voor de 1e prik. Daar wordt meteen een afspraak gemaakt voor de 2e prik. Die is dan na minimaal drie weken. Heeft u de 1e prik ergens anders gehad? Dan kunt u helaas niet de 2e prik in de bus krijgen. 
Vergeet niet een ID-bewijs en mondkapje mee te nemen. Er is altijd een corona-arts aanwezig die graag informatie geeft en alle vragen beantwoordt.

Burgemeester Marina van der Velde: “Wat fijn dat u nu ook in onze gemeente de mogelijkheid krijgt om zonder afspraak uw vaccinatie te halen. Wij zijn nog in gesprek met de GGD over een tweede priklocatie in een andere dorpskern binnen onze gemeente.”

De prikbus is een samenwerking tussen de gemeente Kaag en Braassem en de GGD Hollands Midden. Zij willen op deze manier het vaccineren makkelijker en laagdrempeliger maken. In de komende periode hoopt de GGD vaker prikbussen in te zetten. De bedoeling is om op 30 plekken in de regio prikbussen te plaatsen, zodat meer mensen zich laten vaccineren. Makkelijk, dichtbij en zonder afspraak!