Snoei uw groen. Voorkom overlast.

Met de regen van de laatste tijd is al het groen flink gegroeid. Vast ook in uw tuin. Heel mooi, daar genieten we van! Helaas kan overhangend groen ervoor zorgen dat bepaalde punten onoverzichtelijk worden. Weggebruikers kunnen daar last van hebben. Soms zijn openbare verlichting en verkeersborden achter het groen verdwenen. Veiligheid voor alles! Daarom aan u het verzoek om het groen in uw tuin te snoeien, zodat we de veiligheid waarborgen en overlast voorkomen.

Snoeien - waar moet u op letten? 

Een richtlijn is een minimale hoogte van 2.20 meter boven het trottoir en 4.20 meter boven de rijbaan. Houdt er rekening mee dat regen (doorhangen) of sterke wind (zwiepen) hierop van invloed kunnen zijn. Wilt u een nieuwe heg of struik planten? Houd dan 50 cm afstand tot de erfgrens, zodat de beplanting niet direct over de erfgrens groeit. Voor grotere heesters is dat 1 meter. Voor bomen geldt een afstand van 2 meter van het hart van de boom tot de erfgrens.

Snoeiafval

U kunt snoeiafval uiteraard kwijt in uw GFT-bak. Is deze vol? Dan kunt het snoeiafval ook gratis inleveren bij het afvalbrengstation. Heeft u groter snoeiafval? Het is dan mogelijk snoeiafval tegen betaling te laten ophalen. Het afval wordt vier keer per jaar op vastgestelde dagen opgehaald. Neem contact op met Cyclus voor het maken van een afspraak voor het ophalen van afval via tel. 0182 547500 of e-mail info@cyclusnv.nl. Kijk voor meer informatie op de website van Cyclus NV. Voor het ophalen van snoeiafval betaalt u € 50,65 per 2 kubieke meter. Dit is de maximum hoeveelheid. U ontvangt de factuur van de gemeente.