Zet PMD (plastic) zakken op de ophaaldag vòòr 07.30u buiten, niet de dag(en) ervoor

Elke woensdag wordt het PMD (plastic) afval opgehaald. Zet of hang uw PMD zak(ken) op de ophaaldag vòòr 7:30 uur buiten. Doe dit niet eerder dan de ophaaldag om een rommelig straatbeeld en het aantrekken van ongedierte te voorkomen.

Zet het ook niet later dan 7:30 uur buiten, omdat onze afvalverwerker Cyclus op de ophaaldag de route van de vrachtwagens wijzigen, waardoor ook het tijdstip verandert dat ze in uw straat langskomen.

Heeft u uw PMD afval op de ophaaldag vòòr 7:30 uur buiten gezet, maar is uw afval aan het eind van de dag niet opgehaald? Meld het bij Cyclus zodat zij dit registreren en actie kunnen ondernemen. Dat kan per e-mail via info@cyclusnv.nl of telefonisch via 0182-547500 op werkdagen tussen 8.30 en 17.00 uur.

Via Cyclus hebben we te horen gekregen dat er regelmatig karton, papier en hard plastic producten (delen van een tuinstoel, speelgoed etc.) in de PMD zakken gevonden wordt, dit is niet de bedoeling. Karton en papier kunt u bij de papierbak inleveren. Hard plastic producten gaan bij het restafval als het om kleine producten of hoeveelheden gaat. Bij grote hoeveelheden hard plastic levert u dit in bij de gemeentewerf. Als het product nog in goede staat en herbruikbaar is, bijvoorbeeld een plastic tuinstoel, dan kunt u dit ook naar de kringloopwinkel brengen. Alleen verpakkingsplastic mag bij de PMD inzameling.

Meer weten? Kijk op www.cyclusnv.nl of raadpleeg de afvalscheidingswijzer voor allerlei afvalsoorten: www.cyclusnv.nl/afvalscheidingswijzer.