Bijdrage culturele activiteiten voor kinderen

Het is belangrijk dat kinderen kunnen deelnemen aan de maatschappij. Voor kinderen tot 18 jaar die willen deelnemen aan een culturele activiteit zoals toneel, muziek- of dansles, is daarom per jaar een bedrag van maximaal €450 voor lesgeld van de culturele instelling inclusief instrumenten of culturele attributen. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Nederland heeft een samenwerkingsovereenkomst met het Instrumentendepot Leerorkest. Kinderen die een bijdrage krijgen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Zuid-Holland, kunnen een muziekinstrument via deze organisatie huren voor € 25 per jaar.  

Voorwaarden

U voldoet aan de voorwaarden als heeft u geen of weinig eigen vermogen en moet uw inkomen langdurig laag zijn (niet hoger dan 110% van de geldende bijstandsnorm). 

Aanvraag

Ouders met een krappe beurs die kinderen tussen de 4 en 18 jaar hebben, kunnen een tegemoetkoming voor activiteiten op het gebied van sport, cultuur en scholing aanvragen bij Stichting Leergeld. Deze organisatie ondersteunt bijvoorbeeld door het geven van een fiets in de brugklas om mee naar school te fietsen, een laptop voor op school, een schoolspullenpas of een kindpas. De passen kunt u gebruiken om schoolspullen te kopen en kleding bij aangesloten winkels. Aanvragen kan via www.leergeldkaagenbraassem.nl of www.elkkinddoetmee.nl.