Herintreden, begeleiding

Herintreden betekent dat u weer gaat werken nadat u een lange tijd niet gewerkt hebt. De gemeente en het UWV kunnen u helpen bij het vinden van werk. Zij kunnen u ook andere hulp bieden waarmee u uw kansen op werk vergroot.

Voorwaarden

Zoek zelf actief naar werk, bijvoorbeeld via:

  • allerlei websites met vacatures
  • Werk.nl van het UWV
  • uitzendbureaus
  • advertenties in kranten
  • uw oud-collega's, familie, vrienden en, kennissen (uw eigen netwerk), misschien weten of ergens medewerkers gezocht worden en kunnen zij u aan de juiste mensen voorstellen.

Wilt u meer opties of loopt u ergens tegenaan? Bespreek het met de gemeente. De gemeente kan u op verschillende manieren helpen.

Opleiding

U kunt een opleiding krijgen op een school die rekening houdt met de schooltijden van uw kinderen. Soms bieden een school zelfs kinderopvang. U kunt de opleiding ook parttime volgen.

Financiële hulp

U kunt financiële hulp vragen voor kosten die te maken hebben met uw herintreding. Hoeveel u krijgt, hangt af van uw inkomen.

Bij de Belastingdienst kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. De gemeente kan ook een bijdrage geven in de kosten van kinderopvang. Bijvoorbeeld als u een laag inkomen hebt.

Gesubsidieerde baan of vrijwilligerswerk

De gemeente kan u wellicht ook helpen aan een gesubsidieerde baan of aan vrijwilligerswerk.

Aanvraag

Inwoners van de gemeente Kaag en Braassem nemen voor vragen rond werk en uitkering contact op het Serviceplein Alphen aan den Rijn.

Of ga naar het Werkplein Holland Rijnland in Leiden. Hier werken de gemeente en het UWV samen om u te helpen aan werk.