Herintreden, begeleiding

Herintreden betekent dat u weer gaat werken nadat u een lange tijd niet gewerkt hebt. De gemeente en het UWV kunnen u helpen bij het vinden van werk. Zij kunnen u ook andere hulp bieden waarmee u uw kansen op werk vergroot.

Voorwaarden

U moet zich inschrijven bij Werk.nl van het UWV. Hier vindt u ook tips om zelf actief werk te zoeken. Op het Werkplein Holland Rijnland vindt u vacatures. 

Opleiding

U kunt een opleiding krijgen op een school die rekening houdt met de schooltijden van uw kinderen. Soms biedt een school zelf kinderopvang. U kunt de opleiding ook parttime volgen. Neem voor meer informatie hierover contact op met het Serviceplein Alphen aan den Rijn.

Financiële hulp

U kunt financiële hulp vragen voor kosten die te maken hebben met uw herintreding. Hoeveel u krijgt, hangt af van uw inkomen.

Bij de Belastingdienst kunt u kinderopvangtoeslag aanvragen. De gemeente kan ook een bijdrage geven in de kosten van kinderopvang. Bijvoorbeeld als u een laag inkomen hebt.

Gesubsidieerde baan of vrijwilligerswerk

De gemeente kan u wellicht ook helpen aan een gesubsidieerde baan of aan vrijwilligerswerk.

Aanvraag

Inwoners van de gemeente Kaag en Braassem kunnen voor vragen rond werk en uitkering telefonisch contact opnemen met het Serviceplein Alphen aan den Rijn via telefoonnummer 14 0172 (spreek in 'Alphen aan den Rijn'').

Of ga naar het Werkplein Holland Rijnland in Leiden. Hier werken de gemeente en het UWV samen om u te helpen aan werk.