Gemeente Kaag en Braassem maakt ludiek filmpje over vooroordelen ambtenaren

Een paarse krokodil, een ‘van-het-kastje-naar-de-muur-handleiding’ en ambtenaren bij de koffieautomaat. Deze en nog veel meer vooroordelen over ambtenaren komen langs in een filmpje dat de gemeente Kaag en Braassem heeft gelanceerd. Met dit ludieke filmpje laat de gemeente zien wat er voor inwoners de komende tijd gaat veranderen met de invoering van de Omgevingsvisie.

Floris Schoonderwoerd, verantwoordelijk wethouder in Kaag en Braassem: “De samenleving verandert en als gemeente kunnen we niet stil blijven zitten. We willen op een leuke manier laten zien wat we voor onze inwoners doen en welke beweging we willen inzetten. En daar is dit filmpje ideaal voor.”

Omgevingsvisie

Het filmpje is gemaakt naar aanleiding van de concept-omgevingsvisie, een document waarin de ambities en opgaven van de gemeente staan. Elke gemeente in Nederland is vanuit het Rijk verplicht vanaf 2021 een Omgevingsvisie te hebben. Het geeft de kans om vernieuwing door te voeren. Schoonderwoerd: “Met de Omgevingsvisie kunnen we nog eens extra benadrukken dat we de gemeente samen met onze inwoners maken. Door aan onze inwoners te vragen mee te denken, mee te doen en mee te beslissen, worden plannen beter.” De afgelopen tijd heeft de gemeente Kaag en Braassem veel informatie opgehaald bij inwoners, professionals en organisaties. Meer dan 700 mensen dachten via een inwonerpanel mee over onderwerpen als verkeer, duurzaamheid en wonen. U kunt het filmpje bekijken op YouTube. Fun fact: alle acteurs in het filmpje zijn ambtenaren van de gemeente Kaag en Braassem.

Uitgelicht