Hoogmade I Renovatie Doesbrug

Half oktober start de renovatie van de Doesbrug in Hoogmade. We gaan de elektrische installatie van de brug vervangen, de bewegende delen reviseren of vervangen en beschadigingen aan het beton, straatwerk en asfalt op, aan en nabij de brug herstellen. Hollandia Services gaat deze opdracht uitvoeren.

Planning en stremmingen

Van 15 oktober tot en met 30 november (week 42 tot en met week 48) is de rijbaan gedeeltelijk gestremd. Er is in die weken altijd 1 rijbaan beschikbaar voor het verkeer uit beide richtingen. Dat wordt gereguleerd met verkeerslichten. In de praktijk kan dat dus enkele minuten wachttijd opleveren.

Op onderstaande dagen is er een volledige stremming tussen 09.00 en 15.00 uur:

  • Donderdag 6 december
  • Vrijdag 7 december
  • Maandag 10 december
  • Dinsdag 11 december

Op die momenten wordt het verkeer omgeleid. De omleiding wordt met borden aangegeven. De vaarweg is in de periode van 15 oktober tot 15 december gestremd voor vaarverkeer met een doorvaarthoogte van meer dan 1.60 meter. Schepen met een doorvaarthoogte van maximaal 1.60 meter kunnen gebruik maken van de vaarweg.

Bewonersavond

Op dinsdag 11 september heeft een inloopavond plaatsgevonden, waarop inwoners geïnformeerd zijn over deze werkzaamheden.

App

 

Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden rond de reconstructie van de brug? Download dan de speciale Bouwapp. De BouwApp kunt u gratis downloaden via de App Store of Google Play. Meer informatie vindt u op www.debouwapp.nl. Wanneer u de App hebt geïnstalleerd dan zoekt u binnen de App op ‘Doesbrug’. U vindt daar informatie over de planning, de voortgang en bijzonderheden.

Vragen

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Stuur een mail naar de omgevingsmanager van Hollandia, Marcel Stiefelhagen via renovatiedoesbrug@hollandiaservices.nl of bel via 06-57523911 of stuur een whatssapp via 06-37343740. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via 071 3327272 of via info@kaagenbraassem.nl.