Leimuiden | Integraal Kindcentrum Leimuiden

In Leimuiden komt een integraal kindcentrum (IKC) aan de Larikslaan, op de locatie van De Kleine Wereld . Een IKC is één gebouw met daarin kinderopvang, peuterspeelzaal en basisonderwijs voor kinderen van 0 tot 12 jaar. In het nieuwe gebouw komen de drie Leimuidense basisscholen De Torenvalk, De Kleine Wereld en De Schakel, kinderopvang Snoopy en peuterspeelzaal SamenEEN. Het IKC Leimuiden wordt een Bijna Energie Neutraal Gebouw (BENG): een duurzaam gebouw dat voldoet aan alle eisen van deze tijd.

Optimale inrichting

Op basis van verschillende afwegingen is een ontwerp voor een verkeersveilige omgeving van het IKC gemaakt. De bereikbaarheid van de school met de auto, fiets en te voet spelen een rol voor de inrichting als ook de parkeergelegenheid. Hiervoor zijn 30 bomen rond het bouwterrein en de Torenvalk verwijderd. De stammen van de bomen en zo veel mogelijk van de takken worden zo veel mogelijk hergebruikt in de nieuwe inrichting. Denk daarbij aan de bankjes, schommels en speelobjecten die in het nieuwe plan een plek krijgen.

Planning

Volgens planning kan het IKC in het schooljaar 2020-2021 in gebruik worden genomen. Kijk voor meer informatie op www.ikcl.nl. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor een nieuwsbrief.