Leimuiden | Integraal Kindcentrum Leimuiden

De afgelopen periode is er gewerkt aan een plan voor de inrichting van het groen rondom IKC de Lei in Leimuiden. De locatie van de inmiddels gesloopte basisschool De Schakel krijgt een ware make over. Rond de zomer kunt u hier genieten van een mooie omgeving waarin spelen, ontmoeten, wandelen en een Tiny Forest een plek krijgen en waar het heerlijk toeven is voor jong en oud. Op de locatie van de voormalige Torenvalk wordt een trapveldje en een jeu de boules-baan gerealiseerd.

Speelvoorziening

Binnen het plan is nog ruimte om mee te denken over invulling van de speelvoorzieningen op de locatie van de voormalige basisschool De Schakel. Heeft u nog leuke ideeën voor de inrichting van de speelvoorzieningen in dit gebied? Laat het ons weten! Met uw ideeën maken we aan de hand van het huidige plan vervolgens een afweging wat (financieel) haalbaar is. Dien uw ideeën voor 22 april per mail in bij dhr. M. Griffioen via e-mail mgriffioen@kaagenbraassem.nl.

Planning

Op hoofdlijnen met verwachte afronding:

  • Afronding en verwachte opening speelvoorzieningen eind juni 2021
  • Afronding aanleg fiets / voetgangersbrug Prunusstraat eind mei 2021
  • Aanleg bomen en planten na de zomer 2021
  • Aanleg Tiny Forest na de zomer 2021

Communicatie en omgevingsmanagement

In Leimuiden zijn op dit moment diverse projecten in uitvoering of in voorbereiding. De gemeente Kaag en Braassem maakt bij een aantal projecten gebruik van de BouwApp. Gebruikers kunnen met de BouwApp aankondigingen en updates ontvangen van projecten in de buurt en contact opnemen met de omgevingsmanager van het betreffende bouwproject. De BouwApp is te downloaden in de App Store (iOS/Apple) en Google Play Store (Android). Een handig communicatiemiddel om altijd op de hoogte te zijn!