Leimuiden | N207

De provincie Zuid-Holland werkt aan de N207 om de doorstroming van het verkeer in het gebied te bevorderen. Het kruispunt Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden is het laatste stuk van de N207 dat wordt aangepast om de doorstroming tussen Leimuiden en Alphen aan den Rijn te verbeteren. De Provincie richt de kruising opnieuw in zodat het verkeer sneller kan doorrijden en werkt hierbij samen met de gemeente Kaag en Braassem. Voor meer informatie over het project verwijzen wij u graag naar de website van de provincie www.zuid-holland.nl/passageleimuiden.

Werkzaamheden

In opdracht van de provincie Zuid-Holland en in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem past Heijmans de kruising aan. Er komt een verbeterde rijbaanindeling met slimme verkeerslichten en een veilige oversteek voor fietsers en voetgangers. Ook vernieuwen zij de bushaltes en worden de fietsenstallingen vervangen. Daarnaast richten ze de carpoolstrook opnieuw in en maken ze in het verlengde hiervan een nieuwe fietsroute met aansluiting op de Tuinderij.

Planning

Op 30 november start Heijmans met de werkzaamheden aan de kruising.

Op 4 januari 2021 begint het werk aan de kruising en wordt er gewerkt in de volgende nachten en weekenden:

  • Nacht 1: maandag 4 op dinsdag 5 januari
  • Weekend 1: donderdag 21 januari t/m maandag 25 januari
  • Weekend 2: vrijdag 29 januari t/m maandag 1 februari
  • Weekend 3: vrijdag 5 februari t/m maandag 8 februari
  • Weekend 4: vrijdag 19 februari t/m maandag 22 februari
  • Nacht 2: dinsdag 23 op woensdag 24 februari

Naar verwachting zijn de werkzaamheden aan het begin van het tweede kwartaal volledig afgerond.

Verwijderde beplanting wordt gecompenseerd

Om de aanpassingen aan het kruispunt te kunnen doen, moet Heijmans een aantal bomen verwijderen. In de Dokter Stapenséastraat verwijderen zij één boom. Ook verwijderen zij bomen en onder beplanting op het talud langs de N207 (zijde Dokter Stapenséastraat), op het talud van de Burgemeester Bakhuizenlaan en langs de N207 aan de oostzijde op het gedeelte vanaf de kruising tot de kruising Waaier-Oosterweg langs het bedrijventerrein Drechthoek. De bomen die verdwijnen, worden gecompenseerd. Dit betekent dat nieuwe bomen worden geplant kort na het afronden van de wegwerkzaamheden.

BouwApp

Wat ze precies gaan doen op de N207, de Burgemeester Bakhuizenlaan en de Stapenséastraat en wat u daarvan merkt, komt steeds ruim van tevoren in de BouwApp. Als u de BouwApp installeert, bent u goed geïnformeerd over de werkzaamheden. De BouwApp kunt u gratis downloaden via de Google Play store of Apple app store en u vindt het project onder de naam "Kruising Leimuiden".