Oud Ade | Langebrug verkeersmaatregelen

Na een periode van volledige afsluiting is de Langebrug in Oud Ade weer gedeeltelijk open. De brug was tijdelijk afgesloten want er was mogelijk gevaar door betonrot. De brug is met een versmalling opengesteld voor autoverkeer met een maximale breedte van 2,30 meter en buslijn 56. Tot het moment van vervanging controleren wij de staat van de brug vaker. 

Verkeersmaatregelen

Door de versmalling van de brug is altijd 1 rijbaan te gebruiken voor het verkeer uit beide richtingen. Dat wordt geregeld met verkeerslichten. In de praktijk kan dat zorgen voor enkele minuten wachttijd. Voor de doorgang van de bus zijn in oktober 2018 twee beweegbare hekken (Beweegbare Fysieke Breedtebeperkingen) geplaatst. Vanwege een fout in de software werkt de aansturing van de hekken voor de bus nog niet. De hekken staan op zo een manier dat alleen autoverkeer met een maximale breedte van 2,30 meter over de brug kan. Om de bus er door te laten gaan, zorgen de verkeersregelaars voor het handmatig openen en sluiten van de hekken. Overig verkeer, inclusief landbouwverkeer, wordt omgeleid via de N445. De omleiding wordt met borden aangegeven. De afvalophaaldienst, hulp- en nooddiensten en omwonenden zijn geïnformeerd.Fietsers en voetgangers kunnen zonder hinder over de naastgelegen fietsersbrug. 

Hulp- en nooddiensten

Door de gedeeltelijke openstelling van de brug kunnen de politie en ambulance gewoon over de brug. In geval van brand wordt, afhankelijk van de precieze locatie, de brandweer van Rijpwetering of Leiderdorp ingeschakeld. In noodgevallen kan de brandweer ook van de brug gebruik maken.

Bewonersparticipatie nieuwe brug

Uit onderzoeken is gebleken dat de brug vervangen moet worden. Voor de nieuwe brug willen we met omwonenden in gesprek om een toekomstbestendige brug te plaatsen. Tegen die tijd worden omwonenden hierover geïnformeerd.

Planning nieuwe brug

Wij proberen om het ontwerpen, voorbereiden en aanbesteden van de nieuwe brug in 2019 af te ronden zodat de brug in 2020 kan worden vervangen.  

Vragen

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 071 3327272 of via e-mail info@kaagenbraassem.nl.