Rijnsaterwoude | Herenweg en omgeving Reconstructie

Reconstructie Herenweg fase 1a

Samen met de inwoners van Rijnsaterwoude is een ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Herenweg fase 1a (pdf) gemaakt. De riolering, het asfalt en de openbare verlichting worden vernieuwd. Medio november 2019 wordt de deklaag in twee avonden aangebracht door de KWS. Vervolgens worden nog wat laatste werkzaamheden uitgevoerd en dan is dit deel van het project gereed.

Reconstructie Herenweg fase 1b en 2; tussen de Kerkweg en kruising Vriezenweg/Heiligegeestlaan 

Dit deel van het project bestaat uit verschillende fasen. Dit project is in samenwerking met het Hoogheemraadschap van Rijnland voorbereid. De gemeente vernieuwt de rijbaan, groen, openbare verlichting en voor fase 1b ook het riool. U kunt het definitieve ontwerp (pdf) downloaden.

Omleiding

Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer worden omgeleid via de N207, richting Leimuiden of Alphen aan den Rijn; fietsers, bromfietsers, landbouw- en bestemmingsverkeer worden omgeleid via de Kerkweg en Parallelweg N207.

Planning

De verwachting is dat Rijnland in april 2020 gereed is met de kadewerkzaamheden binnen dit project. Dan kan de nog te selecteren aannemer starten met het werk en na de bouwvak 2020 op te leveren.

Op de hoogte blijven

De gemeente Kaag en Braassem maakt sinds kort gebruik van de BouwApp. Gebruikers kunnen met de BouwApp aankondigingen en updates ontvangen van projecten in de buurt en contact opnemen met de omgevingsmanager van het betreffende bouwproject. De BouwApp is te downloaden in de App Store (iOS/Apple) en Google Play Store (Android). Heeft u liever persoonlijk contact, dan is er wekelijks een inloopspreekuur op dinsdagochtend tussen 08:00 en 11:00 uur achter het voormalig Raadhuis aan de Herenweg. Kunt u dit tijdstip niet, neem dan contact op met Gert-Jan Roth, via de bovenstaande contactgegevens.

Film

Kijk hieronder het filmpje Reconstructiewerkzaamheden Herenweg en omgeving op Youtube met wethouder Yvonne Peters-Adrian.