Rijnsaterwoude | Herenweg en omgeving Reconstructie

In 2017 heeft de gemeente, samen met de inwoners van Rijnsaterwoude, het ontwerp voor de nieuwe inrichting van de Herenweg fase 1a (pdf) uitgewerkt. De werkzaamheden in het deel van de kern van Rijnsaterwoude zijn gestart, KWS Infra B.V. voert de werkzaamheden uit. De riolering, het asfalt en de openbare verlichting worden vernieuwd.

Herenweg tussen de Kerkweg en kruising Vriezenweg/Heiligegeestlaan 

Het project bestaat uit verschillende fasen. Fase 1b en 2 is het tracé tussen de Kerkweg en de kruising Vriezenweg/Heiligegeestlaan. De gemeente vernieuwt de rijbaan, groen, openbare verlichting en voor fase 1b ook het riool. U kunt het definitieve ontwerpt (pdf) downloaden.

Omleiding

Auto’s en ander gemotoriseerd verkeer worden omgeleid via de N207, richting Leimuiden of Alphen aan den Rijn; fietsers, bromfietsers, landbouw- en bestemmingsverkeer worden omgeleid via de Kerkweg en Parallelweg N207.

Planning

De verwachting is dat rond september, na de bouwvak, wordt gestart met (voorbereiding van) de werkzaamheden van fase 1b en 2.

Meer informatie

De aannemer zorgt voor communicatie over de exacte planning, wegafsluitingen en omleidingsroutes. Met vragen of opmerkingen kunt u altijd terecht bij de omgevingsmanager, de heer Roth van KWS Infra. Dit kan via 06-54976385, via groth@kws.nl of via de KWS App. U kunt de App zonder registratie downloaden en installeren: zoek in de Playstore of Applestore naar ‘KWS’; na installatie zoekt u het project op Rijnsaterwoude, klik op ‘reconstructie Herenweg’ en sla deze op als favoriet. U vindt veel informatie terug in deze App zoals informatie over de voortgang, de fasering en de planning.  Ook kunt u via de KWSapp vragen, klachten en complimenten indienen.

Heeft u liever persoonlijk contact, dan is er wekelijks een inloopspreekuur op dinsdagochtend tussen 08:00 en 11:00 uur achter het voormalig Raadhuis aan de Herenweg. Kunt u dit tijdstip niet, neem dan contact op met Gert-Jan Roth, via de bovenstaande contactgegevens.

Film

Kijk hieronder het filmpje Reconstructiewerkzaamheden Herenweg en omgeving op Youtube met wethouder Yvonne Peters-Adrian.