Roelofarendsveen | Bloemenbuurt

De gemeente Kaag en Braassem gaat in 2021 de reconstructie van de Bloemenbuurt uitvoeren, in de straten Fresiastraat, Anemonenstraat, Gerberastraat en Rozenhof te Roelofarendsveen. Omwonenden zijn met een bewonersbrief op de hoogte gesteld en konden (online) meedenken over de nieuwe inrichting van de buurt.  

Wat gaan we doen?

Het aanwezige riool in de Fresiastraat, Anemonenstraat, Rozenhof en Gerberastraat is verouderd en moet worden vervangen. Het riool bestaat nu uit één buis waarmee zowel vuilwater (van badkamer en keuken) als regenwater wordt afgevoerd. Dat gaan we veranderen. Het nieuwe riool bestaat uit twee buizen, één voor vuilwater en één voor hemelwater, ofwel een gescheiden rioolstelsel. De dakgoten en straatkolken worden aangesloten op het hemelwaterriool. Het doel van gescheiden rioleringsstelsel is om het regenwater direct naar open water af te voeren, wat zorgt voor een meer klimaatbestendig rioolsysteem. We voorkomen dat bij de waterzuivering schoon water moet worden gezuiverd, en de capaciteit van het rioolstelsel wordt groter, dus minder water op straat bij buien.

Werkzaamheden

Om het riool te vervangen, worden de rijbaan en stoep opgebroken en het bestaande riool verwijderd. Vervolgens wordt de nieuwe riolering op diepte onder de rijbaan aangebracht en worden de dakgoten, straatkolken en woningen op het nieuwe riool aangesloten. Als de gegraven sleuf is aangevuld met zand, wordt de nieuw bestrating aangebracht. Het asfalt wordt vervangen door een mooie klinkerbestrating en het groen wordt indien nodig ook vervangen in de wijk. De nieuwe indeling van de straten is met uw opmerkingen en verbeteringen tot stand gekomen.

Planning

We zijn met het project Bloemenbuurt in de ontwerpfase, waarbij de nieuwe indeling van de riolering en de straat worden ontworpen. De bewoners ontvangen nog een terugkoppeling wat er met hun suggesties en opmerkingen is gedaan. Globaal is de planning dat we nog enkele maanden met het ontwerp en de voorbereiding bezig zullen zijn. Vervolgens zullen we het nieuwe ontwerp aan u presenteren; hopelijk in een bewonersavond, zo niet dan komt dit online, daarvan krijgt u dan nog bericht. De uitvoering staat gepland te beginnen rond oktober 2021.

Als u nog vragen of opmerkingen heeft, kunt u bellen of mailen met projectleider Rob van Dongen, Telefoonnummer 06 35122962 of e-mail RvanDongen@Kaagenbraassem.nl.