Roelofarendsveen | Zorgcentrum Dagelijks Leven

Aan de oostkant van Roelofarendsveen nabij Oude Wetering komt aan de Schoolbaan/Europaweg een woon-zorggebouw inclusief dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen. Het gaat om twintig woonzorgeenheden. Kijk voor meer informatie op de website www.dagelijks-leven.nl. De weekmarkt op vrijdag blijft bestaan op het resterende gedeelte van de Schoolbaan. Het parkeren voor vrachtwagens is opgeheven (vanaf 1 januari 2021).

Bestemmingsplan

Om het realiseren van een woon-zorggebouw mogelijk te maken is er een bestemmingsplanprocedure gestart. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Schoolbaan, Roelofarendsveen’ is te bekijken op www.ruimtelijkeplannen.nl  met IMRO-nummer NL.IMRO.1884.BPSCHOOLBAAN-ONT1.  Wilt u op de hoogte blijven van besluiten die de gemeente neemt, dan kunt u zich abonneren op de e-mailservice overuwbuurt.overheid.nl, de app downloaden of de bekendmakingen online inzien.

Planning

De eerste stap in de uitvoeringsfase is het bouwrijp maken van het terrein. Daarvoor is het verwijderen van het aanwezige asfalt op de Schoolbaan en het saneren van de ondergrond noodzakelijk. De werkzaamheden voor het bouwrijp maken van het terrein starten naar verwachting in februari/maart 2021. De bouw van het woon-zorggebouw start naar verwachting voor de zomer van 2021.