Roelofarendsveen I Brug kruising Langeweg, Noorderhemweg

Uit het reguliere onderzoek van de gemeentelijke bruggen is gebleken dat de brug op de kruising van de Langeweg met de Noorderhemweg vervangen moet worden. Tot het moment van vervanging controleren wij de staat van de brug vaker. 

Gewichtsbeperking 

Met ingang van maandag 19 november 2018 geldt voor de brug een gewichtsbeperking. Zwaar verkeer van 7,0 ton aslast met een maximaal voertuiggewicht van 20 ton mag niet over de brug. Een normale verhuiswagen mag bijvoorbeeld wel over de brug maar een grote kraan niet. Controleer van tevoren of u aan de gewichtsbeperking voldoet. Autoverkeer kan gewoon over de brug. Een omleiding wordt met borden aangegeven. De afvalophaaldienst, hulp- en nooddiensten en omwonenden zijn hierover geïnformeerd.

Reparaties

Ook repareren we op korte termijn gaten in de fundering van de brug. Deze werkzaamheden duren een aantal dagen. Tijdens de werkzaamheden wordt de brug tijdelijk afgesloten en wordt het verkeer omgeleid.

Bewonersparticipatie nieuwe brug

Wij verwachten dat we de brug in 2020 kunnen vervangen. Voor de nieuwe brug willen we met omwonenden in gesprek om een toekomstbestendige brug te plaatsen. Tegen die tijd worden omwonenden hierover geïnformeerd.

Vragen

Bij vragen kunt u telefonisch contact opnemen met de gemeente via 071 3327272 of e-mail via info@kaagenbraassem.nl.