Algemeen | Speelplekken

Verschillende speelplekken in de gemeente worden vernieuwd omdat deze zijn verouderd. Wij vragen kinderen om mee te denken over de speelplekken die we gaan opknappen. Zij zijn immers de professionals als het om spelen gaat. Ook omwonende worden betrokken bij het vernieuwen van speelplekken.

Ontwerpen speelplekken 2018

De kinderen en omwonenden hebben via een online enquête aangegeven wat hun wensen zijn. Daarna zijn wij in de speelplekken geweest om samen met de kinderen een nieuw ontwerp te maken. Kinderen en omwonenden hebben daar vervolgens op kunnen reageren. In de Samenvatting Kinder- en bewonersinspraak speeltuinen 2018 (pdf) kunt u de op- en aanmerkingen nalezen. Vervolgens zijn er defninitieve ontwerpen gemaakt voor onderstaande speelplekken (het ontwerp opent als pdf wanneer u op de link klikt):

Ontwerpen speelplekken 2017

Ook in 2017 hebben kinderen mee kunnen denken over de inrichting van verschillende speelplekken. In de Samenvatting Kinder- en bewonersinspraak speeltuinen 2017 (pdf) kunt u de op- en aanmerkingen nalezen. Het betreft onderstaande speelplekken (het ontwerp opent als pdf):

Planning

Naar verwachting zijn de speelplekken begin 2019 klaar. 

Geen skatebaan, wat dan wel? – Jongeren laat je horen!

Nu de skatebaan op het parkeerterrein van D.O.S.R. in Roelofarendsveen is verwijderd, wil de gemeente een nieuwe voorziening voor de jeugd in de leeftijd van 16+. Een voorziening die past bij de wensen die zij hebben en die rekening houdt met de omwonenden van de locatie waar de nieuwe voorziening komt. De gemeente staat open voor initiatieven van deze groep jongeren. Jongeren die een plan willen maken, kunnen dit eventueel samen met verenigingen of lokale verenigingen doen. Jongerenwerkers van de Driemaster helpen hierbij en zijn momenteel in gesprek met een groep jongeren voor het maken van een plan. Wil jij ook meedenken? Neem dan contact op met jongerenwerkers Robin Mooij en Jamie Hoogeveen van de Driemaster.