Hulp bij vervoer, scootmobiel en/of Regiotaxi

Als u slecht ter been bent en niet met het openbaar vervoer kunt reizen, dan kan Participe u helpen, bijvoorbeeld met een scootmobiel en/of de Regiotaxi. Voor langere afstanden is er de Valyspas.

Hulpmiddelen bij vervoer

Er zijn 2 soorten hulpmiddelen bij problemen met vervoer:

  • Een hulpmiddel voor de korte afstanden (scootmobiel).
  • Een hulpmiddel voor de langere afstanden (Regiotaxi).

Scootmobiel

Een scootmobiel is een hulpmiddel wanneer bewegen niet meer zo makkelijk gaat. Met een scootmobiel mag u ook rijden in gebieden voor voetgangers (bijvoorbeeld winkelcentra). Voor de scootmobiel betaalt u een eigen bijdrage.

Regiotaxi

Regiotaxi is een vorm van openbaar vervoer. Iedereen kan de Regiotaxi in Holland Rijnland gebruiken: de kleinzoon die naar oma wil, de discobezoeker die niet zelf naar huis kan of wil rijden, vrienden die uit eten gaan, wat drinken en weer veilig thuis willen komen en degene die niet meer zo goed ter been is. De regiotaxi haalt u op en rijdt u naar uw bestemming. Vanaf een vertrekadres kunt u 5 zones reizen. Tijdens de rit kunnen ook andere passagiers in- en uitstappen. Hierdoor kan de reistijd langer zijn, maar de regiotaxi kost een stuk minder dan gewone taxi's. Met een Wmo-vervoerspas kunt u tegen een lager tarief gebruik maken van de Regiotaxi. U betaalt dan in de taxi het tarief dat u ook in de bus zou betalen. Voor de nachtzones tussen 01.00 en 06.00 uur wordt € 1,00 toeslag per zone berekend. Wanneer u reist met de Regiotaxi, moet u altijd uw Wmo-vervoerspas bij u hebben. De chauffeur moet uw pas scannen om uw rit correct uit te kunnen voeren.

Voorwaarden Regiotaxi

Om in aanmerking voor een Wmo-vervoerspas gelden de volgende voorwaarden:

  • u bent langer dan 6 maanden slecht ter been
  • u kunt niet met het openbaar vervoer reizen
  • u uw vorige Wmo-vervoerspas bent kwijtgeraakt.

Aanvraag