Vervoersvoorzieningen

Gehandicaptenparkeerkaart, gehandicaptenparkeerplaats, vervoerspas, buurtbus

 • Gehandicaptenparkeerkaart aanvragen

  Met een gehandicaptenparkeerkaart parkeert u op de gehandicaptenparkeerplaatsen in Nederland en de meeste Europese landen. Er is een gehandicaptenparkeerkaart voor bestuurders, passagiers en instellingen.

 • Gehandicaptenparkeerplaats aanvragen

  Een gehandicaptenparkeerplaats is een parkeerplaats voor mensen met een lichamelijke beperking. U kunt een gehandicaptenparkeerplaats aanvragen als u een gehandicaptenparkeerkaart hebt. Bij uw parkeerplaats komt een speciaal verkeersbord en een bord met uw kenteken erop. Andere bestuurders mogen hun auto hier niet parkeren.

 • Vervoerspas voor Regiotaxi aanvragen

  Als u langer dan 6 maanden slecht ter been bent en niet met het openbaar vervoer kunt reizen, dan kunt u een Wmo-vervoerspas aanvragen. Daarmee betaalt u minder voor de Regiotaxi. U kunt met de Regiotaxi maximaal 5 zones reizen. Voor langere afstanden is er de Valyspas.

 • Valyspas aanvragen voor langere afstanden

  Op familiebezoek of een dagje weg? Als u een mobiliteitsbeperking heeft, is dat met alleen het openbaar vervoer misschien niet goed te doen. Voor de korte afstanden is er de Regiotaxi. Als u verder van huis wilt, is er Valys.

 • Buurtbus (lijn 723)

  De buurtbus in Kaag en Braassem is lijn 723. Deze buurtbus rijdt tussen Oude Wetering, Kaag en Lisse en de tussengelegen dorpen. Alle ritten worden gereden door vrijwilligers. U betaalt uw rit met uw pinpas of OV-chipkaart.