Vervoerspas voor Regiotaxi aanvragen

Als langer dan 6 maanden slecht ter been bent en niet met het openbaar vervoer kunt reizen, dan kunt u een Wmo-vervoerspas aanvragen. Daarmee betaalt u minder voor de Regiotaxi. Voor langere afstanden is er de Valyspas.

Bijzonderheden

Iedereen kan de Regiotaxi in Holland Rijnland gebruiken: de kleinzoon die naar oma wil, de discobezoeker die niet zelf naar huis kan of wil rijden, vrienden die uit eten gaan, wat drinken en weer veilig thuis willen komen en degene die niet meer zo goed ter been is.

De regiotaxi haalt u op en rijdt u naar uw bestemming. Tijdens de rit kunnen ook andere passagiers in- en uitstappen. Hierdoor kan de reistijd langer zijn, maar de regiotaxi kost een stuk minder dan gewone taxi's. Vanaf een vertrekadres kunt u 5 zones reizen.

Voorwaarden

U kunt een Wmo-vervoerspas aanvragen als:

  • u bent langer dan 6 maanden slecht ter been
  • u kunt niet met het openbaar vervoer reizen
  • u uw vorige Wmo-vervoerspas bent kwijtgeraakt.

Uw pas is geldig zolang u van de gemeente een vervoersvergoeding ontvangt.

Lager tarief

Met een Wmo-vervoerspas kunt u tegen een lager tarief gebruik maken van de Regiotaxi. U betaalt dan in de taxi het tarief dat u ook in de bus zou betalen. Voor de nachtzones tussen 01.00 en 06.00 uur wordt € 1,00 toeslag per zone berekend. 

Altijd meenemen op reis

Wanneer u reist met de Regiotaxi, moet u altijd uw Wmo-vervoerspas bij u hebben. De chauffeur moet uw pas scannen om uw rit correct uit te kunnen voeren.

Aanvraag