Hulp bij het huishouden

Schoonmaken, wassen, stofzuigen. Soms zijn deze klusjes door omstandigheden als ziekte, ouderdom of een handicap te zwaar geworden. Dan lukt het niet meer om zelf uw huishouden te doen. Krijgt u het huishouden niet meer goed voor elkaar? Dan kunt u in aanmerking komen voor hulp bij het huishouden.

Melden

Bespreek uw probleem met het Wmo-loket. Dit loket wordt bemand door Participe. Vervolgens wordt gekeken of en met welke ondersteuning u geholpen bent. Blijkt in dit gesprek dat er geen andere mogelijkheden zijn dan hulp bij het huishouden? Dan kunt u bij het Wmo-loket melden dat u hulp nodig heeft:

Clientondersteuning

U mag uw partner, een kind of een vriend laten aanschuiven. Deze persoon heeft dan de rol van cliëntondersteuner. U voert zelf zoveel mogelijk het gesprek, met hulp van de cliëntondersteuner. De cliëntondersteuner denkt met u mee, maar mag het gesprek niet voor u voeren. Weet u niemand die u kunt vragen? Dan kunt u ook vragen om een onafhankelijke cliëntondersteuner.

Kosten

U betaalt zelf ook een deel van de kosten van de woningaanpassing. De hoogte van uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en de kosten van de woningaanpassing. Uw eigen bijdrage wordt berekend en geïnd door het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Kijk voor meer informatie bij De eigen bijdrage Wmo.

Veel gestelde vragen

 Kijk op rijksoverheid.nl/wmo voor veelgestelde vragen en antwoorden over de wmo