Zwemwaterkwaliteit

Met warme weer is het heerlijk verkoeling te zoeken in buitenwater. Het zwemmen in oppervlaktewater brengt risico’s met zich mee. Zwemmen in open water is altijd op eigen risico. Er is geen toezicht. Denk dus goed aan uw veiligheid en let extra op kinderen.

Controle waterkwaliteit

Denk aan algenbloei (blauwalg) die gezondheidsklachten kan veroorzaken. In stilstaand water ligt het gevaar van blauwalg altijd op de loer. Wij adviseren u te kiezen voor de officiële zwemlocaties in de gemeente, daar wordt de kwaliteit van het water gecontroleerd. Is er een bepaald risico bij een zwemplek? Dan geeft de overheid een waarschuwing, negatief advies of in het ergste geval een zwemverbod.

Zwemlocaties

Het zwemseizoen loopt van mei tot en met september. In die periode bewaakt de Omgevingsdienst Midden-Holland (ODMH) namens de provincie Zuid-Holland de kwaliteit van veel zwemlocaties in onze provincie. Ook in Kaag en Braassem zijn meerdere van deze locaties. U vindt een overzicht van de locaties op www.zwemwater.nl. De ODMH geeft waarschuwingen af als de zwemkwaliteit beneden de maat is.

Controleer van tevoren of het water schoon genoeg is om in te zwemmen: