Vrijwilligerswerk

Wanneer u vrijwilligerswerk, of juist vrijwilligers zoekt.

In Kaag en Braassem zetten veel mensen zich in op het gebied van vrijwilligerswerk.

Vacaturebank

Bent u op zoek naar leuk of zinvol vrijwilligerswerk? Neem hiervoor vrijblijvend contact op met De Driemaster.

Toestemming

Ontvangt u een bijstandsuitkering en wilt u vrijwilligerswerk doen? Dan moet u vooraf toestemming aanvragen. Uw vrijwilligerswerk mag een betaalde baan niet in de weg staan. Hebt u vrijwilligerswerk gevonden, neem dan contact op met uw contactpersoon bij het Serviceplein. Alle zaken op gebied van werk en inkomen worden namelijk voor de gemeente Kaag en Braassem uitgevoerd door het Serviceplein van de gemeente Alphen aan den Rijn. Neem contact op met het Serviceplein van Alphen aan den Rijn via telefoonnummer 14 0172 (u moet de naam van de gemeente inspreken, noem de gemeente Alphen aan den Rijn).

Vrijwilligersverzekering

Als u vrijwilligerswerk doet, bent u niet altijd goed verzekerd. Daarom heeft de gemeente een vrijwilligersverzekering afgesloten. Bent u vrijwilliger? Dan bent u automatisch verzekerd bij deze verzekering. Dit betekent dat u verzekerd bent als u een ongeluk krijgt of schade veroorzaakt. Ook als u een maatschappelijke stage doet bent u verzekerd. Bent u vrijwilliger bij de brandweer of politie, dan bent u niet verzekerd via deze verzekering.

De vrijwilligersverzekering is een tweede (secundaire) dekking. Dit betekent dat de eigen aansprakelijkheidsverzekering van de vrijwilliger of mantelzorger, of die van de instelling waarvoor hij of zij de activiteiten verricht, altijd voorgaat op de vrijwilligersverzekering van de gemeente. Het wordt ook wel een 'vangnet' verzekering genoemd. Het is aan te raden om de eigen verzekering niet op te zeggen. Kijk voor meer informatie en veel gestelde vragen op www.centraalbeheer.nl

Bij schade kan de vrijwilliger dit doorgeven via ons contactformulier. Vervolgens stuurt de gemeente het benodigde formulier. Voor een schadeclaim wegens diefstal is het ook nodig dat de indiener eerst aangifte bij de politie doet. Voordat de gemeente het formulier naar de verzekeraar doorstuurt kan zij bij de vrijwilligersorganisatie aanvullende informatie vragen. Centraal Beheer handelt de schade direct af met de verzekerde en bericht de gemeente hoe de schade is afgehandeld.