Onderscheidingen

 • Erepenning en ereburgerschap, aanvragen

  In gemeente Kaag en Braassem bestaat de mogelijkheid om aan burgers het ereburgerschap toe te kennen of aan hen een erepenning uit te reiken.

 • Koninklijk predicaat, aanvragen

  Het predicaat 'Koninklijk' is een onderscheiding voor een vereniging, stichting, instelling of onderneming. Dit predicaat kunt u aanvragen bij de burgemeester.

 • Koninklijke erepenning, aanvragen

  Een Koninklijke erepenning is een onderscheiding voor verenigingen en instellingen. Doe uw verzoek in bij de gemeente. Zijne Majesteit de Koning kent de Koninklijke Erepenning toe.

 • Koninklijke onderscheiding (lintje), aanvragen

  Personen die zich inzetten voor de samenleving kunnen een Koninklijke onderscheiding krijgen. Kent u iemand in uw omgeving die een Koninklijke onderscheiding verdient? Dan kunt u die persoon voordragen.

 • Koninklijke onderscheidingen 2020

  Vanwege het coronavirus was dit feestelijk moment niet mogelijk in de vorm die we gewend zijn. Op donderdag 23 en vrijdag 24 april 2020 heeft burgemeester Marina van der Velde-Menting alle gedecoreerden uit de gemeente Kaag en Braassem telefonisch en via videobellen gesproken en hen het mooie nieuws verteld. Ook dat levert bijzondere reacties op. In juli zijn de lintjes uitgereikt.