Berichten over uw buurt

De gemeente neemt besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben in uw buurt. Een vergunning voor een evenement, een verbouwing of het kappen van een boom, bijvoorbeeld. De actuele aanvragen en de besluiten die de gemeente hierover neemt, vindt u op de website Overheid.nl > Berichten over uw buurt. Deze berichten blijven maximaal 2 maanden op ‘Berichten over uw buurt’ staan. Oudere berichten vindt u terug op Officiëlebekendmakingen.nl.

E-mailservice

Alle inwoners van Kaag en Braassem van 25 jaar en ouder met een MijnOverheid-account worden vanaf begin april 2024 automatisch aangemeld voor de emailservice Berichten over uw Buurt. Berichten over uw Buurt informeert u per e-mail over bekendmakingen van de overheid. U ontvangt maximaal één keer per week een e-mail van Overheid.nl met daarin bekendmakingen van de overheid.

Bent u 25 jaar en ouder en is uw e-mailadres bekend bij MijnOverheid? Dan krijgt u eerst een welkomstmail. In deze welkomstmail staat duidelijk uitgelegd wat u kunt verwachten, hoe u de e-mailberichten aanpast en hoe u zich kunt afmelden. 

U ontvangt de e-mail van Overheid.nl. In deze e-mail staan links naar websiteadressen zodat u makkelijk en snel toegang heeft tot de informatie. Helaas zijn op internet ook criminelen actief. Via links in nagemaakte e-mails proberen zij u te lokken naar valse websites (phishing). Controleer daarom altijd eerst de verzender (noreply@overheid.nl) voordat u op een link klikt. 

Ontvangt u deze mail nog niet automatisch en wilt u op de hoogte blijven van wat er in uw omgeving gebeurt? Dan kunt u uzelf aanmelden voor de e-mailservice op Overheid.nl .

Veelgestelde vragen over Berichten over uw buurt vindt u op Overheid.nl

Bekendmakingen bekijken op de plattegrond

Op de plattegrond op Overheid.nl ziet u de aangevraagde vergunningen van de afgelopen 8 weken. Dit zijn bijvoorbeeld bouwvergunningen, kapvergunningen of besluiten over bestemmingsplannen. U kunt bekendmakingen zoeken op onder meer postcode en onderwerp.