Gemeentenieuws

Nieuws van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Gemeentehuis gesloten donderdag 20 juni vanaf 13:30 uur

  18 juni 2024

  Het gemeentehuis van Kaag en Braassem (Westeinde 1, Roelofarendsveen) is op donderdag 20 juni vanaf 13:30 uur gesloten vanwege een organisatiedag.

 • Begraafplaats in Woubrugge wordt heringericht en opgeknapt

  18 juni 2024

  De begraafplaats in Woubrugge wordt heringericht en opgeknapt, zodat dit weer een ‘waardige’ rust- en gedenkplaats wordt. De begraafplaats was toe aan een grondige opknapbeurt.

 • Bereikbaarheid tijdens vervangen viaducten en Kaagbrug A44

  14 juni 2024

  Om de regio bereikbaar te houden tijdens de vervanging van het Lisservaartviaduct, het Hoofdwegviaduct, de Kaagbrug en het Spoorwegviaduct, heeft Rijkswaterstaat samen met partners in de regio een bereikbaarheidsplan uitgewerkt. Hierin staan maatregelen die ervoor moeten zorgen dat het verkeer zo min mogelijk hinder ondervindt van de werkzaamheden.

 • Nieuwe drinkwatertappunten officieel geopend

  11 juni 2024

  Gemeente Kaag en Braassem heeft er vijf nieuwe drinkwatertappunten bij. Wethouder Nick van Egmond (Recreatie) opende dinsdag 11 juni met Oasen-directeur Arjan Driesprong en Kitty Hoogenboom van Stichting Kaag en Braassem Promotie officieel het nieuwe watertappunt in Hoogmade. Met een druk op de knop werd een bidon gevuld met lekker en gezond kraanwater.

 • 26 juni: presentatie ideeën over de Gezonde Buurt in Leimuiden

  11 juni 2024

  In Leimuiden werken we samen met bewoners en sportverengingen aan een Gezonde Buurt. Dit is een plek waar kinderen creatief kunnen spelen, waar bewoners elkaar ontmoeten en waar ruimte is voor natuur en spel.

 • Partijen Grietpolder in Leimuiden tekenen overeenkomst voor 220 woningen en nieuwe huisvesting verenigingen

  10 juni 2024

  Op 30 mei heeft de gemeente met vier verenigingen in Leimuiden een samenwerkingsovereenkomst ondertekend om te komen tot woningbouw en een duurzaam verenigingencomplex in de Grietpolder. De bedoeling is dat op deze plek straks 220 woningen komen. De verenigingen die nu op deze plek zitten verhuizen en krijgen een nieuw en een volledig toekomstbestendig onderkomen van ongeveer 3.5 hectare in de Grietpolder. Het gaat om de vier verenigingen, IJsclub Nut & Vermaak, Scouting ’63, Stichting Vakantie Kinderweek ’77 en Volkstuinders Vereniging Leimuiden.

 • Reactie op petitie scheve huisjes

  07 juni 2024

  Op 25 april heeft een groep inwoners uit Nieuwe Wetering een petitie overhandigd aan de wethouders Van Duin en Peters tegen de voorgestelde locatie voor de plaatsing van één tot maximaal twee scheve huisjes. Lees hieronder de reactie van de gemeente op de overhandigde petitie .

 • Evenementenbeleid Kaag en Braassem 2024 vastgesteld

  06 juni 2024

  Op 4 juni 2024 heeft het college van Kaag en Braassem het nieuwe evenementenbeleid vastgesteld: ‘Evenementenbeleid Kaag en Braassem 2024’. Het evenementenbeleid geldt voor alle evenementen die plaatsvinden vanaf 1 januari 2025.

 • Ruimtelijke initiatieven onder de Omgevingswet

  31 mei 2024

  Op 1 januari 2024 was het dan eindelijk zover: nadat de invoering verschillende keren was uitgesteld, trad de Omgevingswet in werking. De Omgevingswet bundelt 26 wetten en tal van regels en voorschriften over onze fysieke leefomgeving in één wet. Processen van ruimtelijke initiatieven gaan net even wat anders en daarom willen we graag een en ander verduidelijken. Wanneer heeft u welke procedure nodig en waar moet u dan zijn?

 • Veiligheidsdag bij Winkelhart Roelofarendsveen op 22 juni

  31 mei 2024

  Op zaterdag 22 juni vindt van 10:00 tot 15:00 uur bij Winkelhart Roelofarendsveen de tweede veiligheidsdag van de gemeente Kaag en Braassem plaats.