Gemeentenieuws

Nieuws van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Kaag en Braassem voor Oekraïne; informatie over hulp en opvang

  07 maart 2022

  De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vluchtelingenstroom naar Europa. Het is een grote tragedie. Hartverwarmend om te zien dat veel inwoners van Kaag en Braassem opstaan en op allerlei fronten willen helpen.

 • Collegestukken en besluiten nu ook online te vinden

  12 mei 2022

  Het college van burgemeester en wethouders vergadert wekelijks op dinsdag. De agenda, de B&W-adviezen en besluiten van deze vergaderingen zijn vanaf deze week online te vinden. Zo is het voor iedereen mogelijk en toegankelijk om deze informatie te lezen.

 • Tijdelijke priklocatie in Roelofarendsveen

  09 mei 2022

  Op woensdag 18 en 25 mei en op 1 juni is de GGD Hollands Midden aanwezig in het gemeentehuis in Roelofarendsveen met een tijdelijke priklocatie.

 • Lintjesregen in Kaag en Braassem; vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt

  04 mei 2022

  Op dinsdag 26 april 2022 heeft burgemeester Astrid Heijstee-Bolt in de raadszaal van het gemeentehuis vijf Koninklijke Onderscheidingen uitgereikt.

 • Fietsen alleen stallen bij bushaltes voor gebruik OV

  21 april 2022

  Fietsenstallingen bij bushaltes zijn bedoeld voor het stallen van de fiets die gebruikt worden om naar de halte te fietsen en vervolgens gebruik te maken van het openbaar vervoer.

 • Gewijzigde openingstijden tijdens feestdagen

  11 april 2022

  Rond deze dagen zijn er aangepaste openingstijden. Bekijk het overzicht.

 • Geen extra wachttijd voor paspoort of identiteitskaart

  07 april 2022

  Na een artikel over langere wachttijden voor paspoorten bij verschillende gemeentes, krijgen we veel telefoontjes van inwoners die zich hier zorgen over maken. Bij de gemeente Kaag en Braassem is het nog steeds mogelijk om binnen een week een afspraak te maken voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Een week na de aanvraag kunt u het document dan weer afhalen.

 • Voorkom overlast; snoei uw groen!

  04 april 2022

  Al het groen begint alweer te groeien. Vast ook in uw tuin. Heel mooi, daar genieten we van! Helaas kan overhangend groen ervoor zorgen dat bepaalde punten onoverzichtelijk worden. Weggebruikers kunnen daar last van hebben. Soms zijn openbare verlichting en verkeersborden achter het groen verdwenen. Veiligheid voor alles! Daarom aan u het verzoek om het groen in uw tuin te snoeien, zodat het veilig is en er geen overlast is.

 • Subsidie steunfonds non-profit organisaties

  Financiële steun voor organisaties die door de coronacrisis acute continuïteit- of liquiditeitsproblemen hebben.

 • Berichten over uw buurt

  Blijf op de hoogte van besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen.

 • Berichtgeving bij incident of crisis

  Volg bij een incident of crisis de informatie van de Veiligheidsregio.

 • Gevolgen Coronavirus

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Met deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen en gevolgen.