Gemeentenieuws

Nieuws van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Ministerie Volksgezondheid, Welzijn en Sport bezoekt Kaag en Braassem

  26 juli 2022

  Op maandag 25 juli organiseerden Alles is Gezondheid en Institute for Positive Health (iPH) in samenwerking met de gemeente Kaag en Braassem, Alliantie Positieve Gezondheid Zuid-Holland en Energiek Zoeterwoude een werkbezoek.

 • Wat is er te doen in Kaag en Braassem?

  25 juli 2022

  In de gemeente zijn er enorm veel mooie initiatieven op het gebied van recreatie en toerisme.

 • Kaag en Braassem voor Oekraïne; informatie over hulp en opvang

  23 juni 2022

  De oorlog in Oekraïne zorgt voor een grote vluchtelingenstroom naar Europa. Het is een grote tragedie. Hartverwarmend om te zien dat veel inwoners van Kaag en Braassem opstaan en op allerlei fronten willen helpen.

 • Besluit in handhavingsprocedure permanente bewoning recreatiewoningen

  13 juli 2022

  In november 2021 is aan 25 bewoners van recreatiewoningen aan de Galgekade 2A te Roelofarendsveen en Oudendijkseweg 21 en 25 in Woubrugge een last onder dwangsom opgelegd om de permanente bewoning van de recreatiewoning te beëindigen. Inmiddels heeft de adviescommissie voor bezwaarschriften advies uitgebracht over de 19 bezwaarschriften die door bewoners ingediend zijn. Het college heeft ervoor gekozen om deze handhavingsprocedure voor nu te beëindigen.

 • Onderzoek RIVM naar gezondheidseffecten ultrafijnstof rond Schiphol

  08 juli 2022

  Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft op maandag 20 juni de resultaten bekendgemaakt van een onderzoek naar de langetermijneffecten van ultrafijnstof in de omgeving van Schiphol. Ultrafijnstof zijn zeer kleine deeltjes fijnstof in de lucht die vrijkomen bij verbranding, bijvoorbeeld bij de uitstoot van (vlieg)verkeer, huishoudens en industrie.

 • Voorkom overlast; snoei uw groen!

  19 juli 2022

  Al het groen begint alweer te groeien. Vast ook in uw tuin. Heel mooi, daar genieten we van! Helaas kan overhangend groen ervoor zorgen dat bepaalde punten onoverzichtelijk worden. Weggebruikers kunnen daar last van hebben. Soms zijn openbare verlichting en verkeersborden achter het groen verdwenen. Veiligheid voor alles! Daarom aan u het verzoek om het groen in uw tuin te snoeien, zodat het veilig is en er geen overlast is.

 • Gemeenteraadsverkiezingen 2022

  07 maart 2022

  Op 14, 15 en 16 maart 2022 mag u stemmen voor de gemeenteraad van gemeente Kaag en Braassem.

 • Subsidie steunfonds non-profit organisaties

  Financiële steun voor organisaties die door de coronacrisis acute continuïteit- of liquiditeitsproblemen hebben.

 • Berichtgeving bij incident of crisis

  Volg bij een incident of crisis de informatie van de Veiligheidsregio.

 • Gevolgen Coronavirus

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Met deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen en gevolgen.

 • Integrale controles; samen naar een veilig Kaag en Braassem

  03 juni 2022

  Geregeld voert de gemeente integrale controles uit. Bij een integrale controle worden de controles van de verschillende instanties gecombineerd. Denk aan de politie, de omgevingsdienst en de Brandweer. Zo worden bedrijven bezocht en wordt gekeken of daar alles op orde is, op basis van de daar geldende regels en voorschriften. Ook wordt er gekeken naar arbeidsomstandigheden.

 • Aanvragen éénmalige energietoeslag

  Huishoudens met een laag inkomen kunnen een eenmalige energietoeslag krijgen van € 800. Met dit extra geld kan (een deel van) de energiekosten worden betaald.

 • Koninklijke onderscheiding uitgereikt aan Floris Schoonderwoerd

  23 mei 2022

  Op zaterdag 21 mei 2022 heeft Floris Schoonderwoerd, oud-wethouder in de gemeente Kaag en Braassem, een Koninklijke Onderscheiding ontvangen. Burgemeester Astrid Heijstee-Bolt mocht hem de versierselen overhandigen die horen bij zijn onderscheiding tot Ridder in de orde van Oranje Nassau.

 • Geen extra wachttijd voor paspoort of identiteitskaart

  07 april 2022

  Na een artikel over langere wachttijden voor paspoorten bij verschillende gemeentes, krijgen we veel telefoontjes van inwoners die zich hier zorgen over maken. Bij de gemeente Kaag en Braassem is het nog steeds mogelijk om binnen een week een afspraak te maken voor het aanvragen van een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs. Een week na de aanvraag kunt u het document dan weer afhalen.

 • Berichten over uw buurt

  Blijf op de hoogte van besluiten die direct invloed hebben op de omgeving, zoals vergunningen.