Gemeentenieuws

Nieuws van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Gemeentesecretaris Robert van Zijl vertrekt

  29 maart 2023

  Gemeentesecretaris Robert van Zijl heeft besloten zijn dienstverband bij gemeente Kaag en Braassem te beëindigen. Hij was sinds 1 maart 2022 als gemeentesecretaris actief bij de gemeente. Inmiddels zijn over zijn vertrek in onderling overleg afspraken gemaakt.

 • Officiële uitslag verkiezingen Provinciale Staten en de Waterschappen

  27 maart 2023

  Op 15 maart 2023 stemden inwoners van de gemeente Kaag en Braassem voor de Provinciale Staten en de Waterschappen. Op 23 maart en 24 maart heeft het centraal stembureau in Den Haag de officiële uitslagen van de waterschapsverkiezingen en van de verkiezingen Provinciale Staten vastgesteld. Een overzicht van de definitieve uitslagen in de gemeente Kaag en Braassem vindt u hier.

 • Ondertekening Regionale Realisatieagenda Wonen Holland Rijnland

  22 maart 2023

  Minister Hugo de Jonge en circa twintig bestuurders, onder wie wethouder Dolf Kistemaker, tekenden dinsdag 14 maart de Regionale Realisatieagenda Wonen voor Holland Rijnland. De ondertekenaars leggen daarmee vast, dat ze gaan bijdragen aan het oplossen van de woningcrisis. De ondertekening vond plaats op het provinciehuis Zuid-Holland.

 • Wethouders Yvonne Peters en Nick van Egmond op bezoek bij jonge tulpenkwekers IKC Het Woud

  15 maart 2023

  Dinsdag 14 maart bezochten wethouders Yvonne Peters en Nick van Egmond het IKC Het Woud in Rijnsaterwoude. De leerlingen van groep 7 en 8 zijn daar zelf aan de slag gegaan met het kweken van tulpen en de wethouders kwamen een kijkje nemen.

 • Komt u in aanmerking voor kwijtschelding van de gemeentebelastingen?

  14 maart 2023

  Misschien heeft u en eventueel uw partner een laag inkomen op of rond bijstandsniveau en weinig spaargeld of ander vermogen. Dan kan het moeilijk zijn om alle belastingen te betalen. In dat geval kunt u mogelijk kwijtschelding van de gemeentebelastingen krijgen.

 • Beplanting boom Noordplein

  10 maart 2023

  Deze week plantten wethouder Dolf Kistemaker en zwemster Femke Heemskerk een boom op het Noordplein in Roelofarendsveen.

 • Gratis compost op 23, 24 en 25 maart

  08 maart 2023

  Dit jaar wordt in Kaag en Braassem weer de compostactie gehouden. U kunt een paar scheppen gratis compost afhalen bij het afvalbrengstation Veenderveld.

 • Subsidieregeling groene en duurzame buurtideeën

  07 maart 2023

  Vanaf 1 januari 2023 is het mogelijk om een initiatief voor een mooiere, groenere en duurzamere buurt aan te melden voor de subsidieregeling van het hoogheemraadschap van Rijnland. Met deze subsidieregeling, genaamd 'Groenblauw buurt-idee', ondersteunen zij de initiatieven van actieve inwoners, scholen, belangengroepen en bedrijven voor een betere leefomgeving.

 • Geen invoering Bedrijven Investerings Zone voor Winkelhart Roelofarendsveen

  02 maart 2023

  Op 27 februari 2023 is de telling uitgevoerd van de draagvlakmeting voor de invoering van de BIZ Winkelhart Roelofarendsveen (Bedrijven Investerings Zone). Er zijn genoeg stemmen uitgebracht voor een geldige uitslag, maar het aantal stemmen ‘vóór’ is niet genoeg om de BIZ in te voeren.

 • Tijdelijk Noodfonds Energie biedt steun aan kwetsbare huishoudens

  27 februari 2023

  Kwetsbare huishoudens met een hoge energierekening kunnen terecht bij het Tijdelijk Noodfonds Energie. Het Noodfonds is een landelijk aanbod vanuit de Rijksoverheid.