Gemeentenieuws

RSS icoon

Nieuws van de gemeente. Oudere nieuwsberichten vindt u in het webarchief.

 • Gevolgen Coronavirus

  04 oktober 2021

  Wereldwijd worden maatregelen genomen om verspreiding van het Corona (Covid-19) virus tegen te gaan. Met deze pagina houden wij u op de hoogte van de maatregelen en gevolgen.

 • Meldingen openbare ruimte voortaan met Fixi

  Vanaf 21 oktober werken we met Fixi. Dit betekent voor u dat het eenvoudiger wordt om een melding te maken over de openbare ruimte.

 • 2 en 3 november prikken zonder afspraak in Leimuiden

  20 oktober 2021

  Op dinsdag 2 en woensdag 3 november is de GGD aanwezig in Het Spant in Leimuiden. Het is mogelijk om tussen 13.00 en 19.00 uur zonder afspraak een coronavaccinatie te halen. Dat geldt zowel voor de eerste als tweede prik.

 • Regionale campagne fietsverlichting vanaf 6 november

  19 oktober 2021

  De jaarlijkse fietsverlichtingsactie komt er weer aan. Fietsers kunnen dan hun verlichting gratis laten controleren en repareren bij de plaatselijke rijwielhandelaren.

 • Digitale formulieren niet beschikbaar van 26 oktober 17.00 uur tot 29 oktober 17.00 uur

  19 oktober 2021

  Om de dienstverlening te verbeteren voor u als inwoner, bedrijf of instelling zijn onze digitale formulieren niet beschikbaar vanaf dinsdag 26 oktober 17:00 uur tot en met vrijdag 29 oktober 17:00 uur. Dit is nodig om onze nieuwe website en andere systemen te lanceren. De nieuwe website gaat op 27 oktober live, de digitale formulieren en andere systemen op 29 oktober om 17.00 uur. In deze periode is het online regelen van een aantal zaken niet mogelijk zoals bijvoorbeeld het doorgeven van een verhuizing. Kan uw aanvraag wachten tot na 29 oktober 17:00 uur? Dan verzoeken wij u uw aanvraag te doen als onze digitale dienstverlening weer beschikbaar is.

 • Varend afscheid burgemeester op 30 en 31 oktober

  18 oktober 2021

  Begin november neemt burgemeester Marina van der Velde-Menting na ruim 11 jaar burgemeesterschap afscheid van de gemeente Kaag en Braassem. Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober doet zij dat met een vaartocht langs alle dorpen.

 • Programmabegroting 2022

  11 oktober 2021

  Het college van de gemeente Kaag en Braassem heeft de programmabegroting 2022 vastgesteld.

 • Organiseert u in 2022 een evenement? Geef het vόόr 1 november door!

  06 oktober 2021

  Bent u in het bezit van een doorlopende evenementenvergunning voor een organisatie van een jaarlijks terugkerend evenement? Verleng de evenementenvergunning dan vóór 1 november; als u uw evenement niet voor 1 november heeft gemeld, dan vervalt de doorlopende vergunning.

 • Wethouder Van der Wereld ondertekent 5 pijlers – lokale aanpak tegen eenzaamheid

  30 september 2021

  Wethouder Petra van der Wereld heeft op 30 september, tijdens de start van de Week tegen Eenzaamheid, de 5 pijlers voor de lokale aanpak tegen eenzaamheid ondertekend. Met deze pijlers richten lokale partijen zich op een duurzame aanpak van eenzaamheid.

 • Het wijzigingsdocument van de Omgevingsvisie Kaag en Braassem ligt ter inzage

  29 september 2021

  In oktober 2020 heeft de gemeenteraad de eerste Omgevingsvisie van onze gemeente vastgesteld. Hierin is vastgelegd hoe we als gemeente willen ontwikkelen en is beschreven hoe we gezamenlijk de opgaven en doelen willen aanpakken. Bij de vaststelling is besloten om het document op een aantal onderwerpen nog concreter te maken. In het afgelopen jaar is dit gebeurd en nu liggen de wijzigingen van de Omgevingsvisie ter inzage, in één wijzigingsdocument.

 • 20 comfortwoningen en 26 vogelhuisjes Elzenhof Woubrugge

  23 september 2021

  Op 23 september 2021 heeft wethouder Floris Schoonderwoerd van gemeente Kaag en Braassem het eerste onderkomen geplaatst voor de gierzwaluw aan één van de woningen aan de Elzenhof in Woubrugge. Met deze handeling werd de realisatie van 20 sociale huurwoningen gevierd. Verder was dit het startsein om in het project 26 onderkomens voor vogels te plaatsen. Er komen aan de kopgevels van de woningen 6 gierzwaluwkasten en elke berging wordt voorzien van een kastje voor zowel huismussen, koolmezen en pimpelmeesjes.

 • Nieuwe partners Ondersteuning en Hulpmiddelen

  03 augustus 2021

  De gemeente Kaag en Braassem is verantwoordelijk voor het organiseren van een groot deel van de ondersteuning en welzijn voor onze inwoners. Deze taken laten we grotendeels uitvoeren door partners, op basis van opdrachten. Een tweetal opdrachten lopen eind 2021 af, daarom is de gemeente bezig met aanbesteden voor het jaar 2022 en verder.