Lopende aanvragen en inzien vergunningen

Afspraak maken inzien vergunningen.

De gemeente neemt wekelijks besluiten over zaken die gevolgen kunnen hebben in uw buurt. Bijvoorbeeld een vergunning voor een evenement, een verbouwing of het kappen van een boom. Wilt u weten welke vergunningen zijn aangevraagd in uw omgeving? Kijk dan op de website www.Overheid.nl > Berichten over uw buurt waar de gemeente alle aanvragen en de besluiten op publiceert. 

Inzien vergunning 

Wilt u stukken van een omgevingsvergunning inzien in het gemeentehuis dan kunt u hiervoor een afspraak maken. U kunt online een afspraak maken (kies Inzien stukken vergunning). Vervolgens kunt u het zaaknummer, locatie of overige informatie vermelden van de vergunning die u wilt inzien. De stukken kunt u inzien op de computer in de publiekshal. 

Inzien archief stukken

Bij de gemeente wordt een archief bijgehouden van gegevens die betrekking hebben op woningen, bouwwerken en andere gebouwen die gebouwd zijn. U kunt hierbij denken aan vergunningen voor bouwen, slopen, (ver)bouwtekeningen, constructieberekeningen en constructietekeningen. Het gemeentearchief bevindt zich deels in het gemeentehuis en deels bij Erfgoed Leiden en omstreken; kijk bij Gemeentearchief waar u de documenten kunt inzien.  

E-mailservice

Wilt u op de hoogte blijven van wat er in uw omgeving gebeurt? Dan kunt u zich aanmelden op overheid.nl voor de (gratis) e-mailservice. Na aanmelding ontvangt u automatisch per mail een overzicht van bekendmakingen die voor u interessant zijn. Wilt u bekendmakingen ontvangen die voor de hele gemeente gelden? Vul dan de postcode van het gemeentehuis in: 2371 AS.

Ook op plattegrond

Op de plattegrond op overheid.nl ziet u de aangevraagde vergunningen van de afgelopen 8 weken. Dit zijn bijvoorbeeld bouwvergunningen, kapvergunningen of besluiten over bestemmingsplannen. U kunt bekendmakingen zoeken op onder meer postcode en onderwerp.