Duurzaam Nieuws

 • Ontvang als inwoner tot 3.000 euro voor isoleren van koopwoning met Isolatieprogramma Kaag en Braassem

  17 juli 2024 afbeelding van een persoon die dakisolatie aanlegt op zolder

  De gemeente is officieel van start gegaan met het Isolatieprogramma Kaag en Braassem. De gemeente kan daarmee maximaal 326 huishoudens financieel helpen bij het isoleren van hun slecht geïsoleerde koopwoning. Het gaat om woningen met energielabel D, E, F, G en woningen zonder energielabel die slecht zijn geïsoleerd. Het subsidiebedrag is maximaal 3.000 euro en kan één keer worden aangevraagd. De subsidie is voor maatregelen als vloer-, muur-, dakisolatie, HR++ glas en ventilatie.

 • Nieuwe webpagina Groen en Duurzaam Kaag en Braassem staat nu online!

  03 juli 2024 Foto van een persoon die met een kop thee naar de nieuwe landingspagina kijkt

  De nieuwe webpagina Groen en Duurzaam Kaag en Braassem staat nu online op de gemeentewebsite.

 • Oude Wetering derde geworden tijdens Groene Stad Challenge

  Beker met collega's afbeelding

  Oude Wetering is derde geworden tijden de derde editie van de Groene Stad Challenge. De gemeente ontving de prijs omdat zij er goed in is geslaagd het bestaande groen te behouden en de aanwezige groen te laten groeien in Oude Wetering.

 • Gemeenteraad stemt in met de Lokale Energie Strategie

  Afbeelding RES

  Op maandag 17 juni stemde de gemeenteraad met een ruime meerderheid in met de Lokale Energie Strategie (LES) Kaag en Braassem. De raad ging ook akkoord met het voorstel om naast grootschalige energie opwek kleine windmolens te stimuleren. In de LES staat onder andere hoe we als gemeente energie kunnen besparen en kunnen overstappen van fossiele brandstoffen naar duurzame energiebronnen als zon en wind. Het besluit markeert een belangrijke stap in de richting van een duurzaam Kaag en Braassem. De gemeente gaat intensief door met besparen en isoleren, en van start met de mogelijkheden voor duurzame energie opwek.

 • Bezoek op 29 juni een windturbine bij onze buren in Haarlemmermeer-Zuid

  windmolen afbeelding

  Op 29 juni tussen 10:00 en 11:45 uur zijn de inwoners van Kaag en Braassem uitgenodigd om windturbines te bezoeken van Meerwind in Haarlemmermeer-Zuid.