Duurzame partners

Duurzaam Bouwloket

Duurzaam Bouwloket is het onafhankelijke en professionele energieloket van Kaag en Braassem. U kunt bij hen terecht met al uw vragen over duurzaam (ver)bouwen, energie besparen en energie opwekken.

Duurzaam Bouwloket

KB Energie

KBenergie is de energiecoöperatie voor de gemeente Kaag en Braassem. Zij zetten zich in voor een duurzaam Kaag en Braassem en zijn altijd op zoek naar lege daken waarop zij met inwoners en ondernemers duurzame energie kunnen opwekken. Een mooie manier om te profiteren van zonnestroom.

KB Energie

Leimuiden Duurzaam

Leimuiden Duurzaam zet zich in voor alle inwoners van Leimuiden. Zij helpen inwoners met het maken van duurzame keuzes op het gebied van energie besparen, isoleren en energie opwek. Zij geven onder andere advies aan huis en zijn elke dinsdag van 16:00 – 19:00 uur en op afspraak beschikbaar op het informatiecentrum aan de Acacialaan/Larikslaan 50.

Leimuiden Duurzaam 

Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek is een landelijke kennis- en netwerkorganisatie die ondersteuning biedt bij het duurzaam vergroenen van onze leefomgeving.

Stichting Steenbreek 

Stichting Groen Licht

Stichting Groen Licht maakt zich sterk voor het behoud van een groen en schoon Kaag en Braassem. Zij bieden natuureducatie aan, gericht op de natuur in Kaag en Braassem, zodat inwoners de natuur in de gemeente ontdekken, waarderen en willen beschermen.

Stichting Groen Licht 

Stichting Blauwe Zone

Blauwe zones zijn gebieden in de wereld waar mensen langer leven en gezond oud worden. Deze plekken dienen voor Stichting Blauwe Zone als blauwdruk voor een ambitieus en mooi gezondheidsinitiatief in Kaag en Braassem. Hun doel: gezondheid voor iedereen, zonder commercieel oogpunt.

Stichting Blauwe Zone 

Cyclus

Het huishoudelijke afval wordt opgehaald door Cyclus. Zij ondersteunen de gemeente bij het creëren van een schoon en veilig leefmilieu. Zij zorgen dat het afval van inwoners wordt opgehaald en dat het netjes blijft op straat. Cyclus is de schakel tussen afval en de opwerking tot waardevolle grondstoffen.

Cyclus