Mobiliteit

Met duurzame mobiliteit samen vooruit!

We verplaatsen ons continu van plek naar plek. Met het verduurzamen van onze mobiliteit blijven we in de toekomst verantwoord, veilig en comfortabel reizen. We kiezen vaker voor de fiets, rijden met iemand mee of gaan over op een elektrische auto.

Oplaadpunten elektrische auto’s 

Elektrisch rijden is schoner en zuiniger dan rijden op benzine of diesel. Volgens Milieu Centraal stoot een elektrische auto over zijn totale levensduur ruim 60 procent minder CO2 uit dan een benzineauto. Momenteel neemt het aantal elektrische auto’s snel toe en de behoefte aan oplaadpunten dus ook.

Heeft u een elektrische auto, maar geen eigen parkeerterrein? Vind alle informatie over publiek laden van elektrische auto’s in onze gemeente op de website www.laadpaalnodig.nl. Via deze website kunt u als particulier ook een laadpaal aanvragen voor in de publieke ruimte. Er zijn een aantal voorwaarden voor het aanvragen van een laadpaal. De voorwaarden leest u op deze webpagina op onze website.

Carpoolplekken Kaag en Braassem 

Carpoolen, doet u het al? Als meerdere mensen in één auto meerijden wordt dit carpoolen genoemd. Carpoolen is het meest bekend onder mensen die naar hun werk rijden. Als u samen naar het werk rijdt, bespaart u kosten, zorgt u voor minder drukte op de weg én vermindert u de CO2-uitstoot. Een win-win situatie dus!

Carpoolpleinen in Kaag en Braassem

Wilt u gaan carpoolen? In Kaag en Braassem hebben we de volgende plekken:

  • Carpoolplein in Nieuwe Wetering, Ripselaan 20 Parking
  • Carpoolplein in Rijpwetering aan de N445
  • Carpoolplein in Woubrugge aan de N207/N446
  • Carpoolplein in Leimuiden aan de N207, Carpoolplein PZH Leimuiden

De carpool-parkeerplaatsen zijn gratis, maar bieden alleen parkeergelegenheid aan carpoolers. Op de carpoolpleinen zijn geen laadpalen aanwezig.