Oplaadpunten elektrische auto

Een laadpaal voor uw elektrische auto in de openbare ruimte aanvragen.

Elektrisch rijden is schoner en zuiniger dan rijden op benzine of diesel. Een auto die elektrisch rijdt, stoot geen luchtverontreinigende stoffen uit, zoals fijnstof. Dit is belangrijk voor de luchtkwaliteit, vooral in steden en langs drukke wegen. Iedereen die elektrisch wil rijden, heeft een oplaadpunt nodig om de auto mee op te laden. In de gemeente Kaag en Braassem staan op verschillende plaatsen in de openbare ruimte oplaadpalen, deze staan aangegeven op de website www.laadpaalnodig.nl

Storing

Bij een storing van het laadpunt belt u het storingsnummer van de beheerder Equans: 088 - 369 29 14. Geef hierbij ook het paalnummer door. Dit (EVB-P) nummer staat op de paal. 

Status aanvragen volgen

Er is door Equans een link beschikbaar gesteld waarmee aanvragers en inwoners de status van alle lopende aanvragen voor laadpalen kunnen volgen. Het statusoverzicht is bereikbaar via de website van Equans.

Oplaadpunt aanvragen

Het aantal elektrische autos' neemt snel toe en de behoefte aan oplaadpunten dus ook. Als particulier kunt u voor een oplaadpunt in de openbare ruimte een aanvraag indienen via www.laadpaalnodig.nl 

Er gelden een aantal voorwaarden bij het aanvragen van een oplaadpunt: 

  • u woont of werkt in de gemeente waarin u een laadpaal aanvraagt 
  • u heeft geen eigen (bedrijfs)parkeerterrein
  • u kunt uw auto niet in een parkeergarage opladen
  • er is binnen 200 meter loopafstand geen laadpaal waar u nog gebruik van kunt maken
  • u bezit (of heeft een aankoop/leasecontract over) een volledig elektrisch of een plug-in hybride voertuig (vierwielig)
  • u rijdt minimaal 10.000 km per jaar elektrisch (dit is ongeveer 2000 kWh geladen stroom per jaar).

Voldoet u aan deze criteria? Dan wordt uw aanvraag in behandeling genomen.