Energieadvies op maat (huur)woning

Huiseigenaren en huurders van een woning kunnen gratis een energieadvies op maat aanvragen.

Als eigenaar of verhuurder van een woning in Kaag en Braassem kunt u energieadvies op maat aanvragen. Een energiecoach uit uw eigen dorp of uit een dorp in de buurt bezoekt dan uw woning. Een energiecoach is een vrijwilliger uit Kaag en Braassem die opgeleid is in het geven van advies bij het treffen van energiebesparende maatregelen..

Bezoek

De energiecoach is onafhankelijk, geeft vrijblijvend advies en komt langs om met u mee te denken over op welke manieren energie bespaard kan worden in uw woning. Tijdens het bezoek geeft de energiecoach u onder meer inzicht in uw energieverbruik en handige tips om uw verbruik te verlagen. Door isolatie kan de woning bijvoorbeeld met minder energie beter en sneller worden verwarmd. Dit betekent niet alleen dat uw energieverbruik daalt en het comfort van uw woning verhoogt, het betekent ook dat u geld bespaart omdat uw energierekening daalt. Kortom, de energiecoach denkt graag met u mee om u verder op weg te helpen naar een energiezuinige en milieubewuste woning.

Aanvraag

U kunt een aanvraag doen via het contactformulier onder vermelding van Aanvraag Energiecoach.

Inwoners van Leimuiden kunnen terecht op www.Leimuidenduurzaam.nl. In Leimuiden Duurzaam vormen bewoners met enige kennis van duurzaamheid het eerste aanspreekpunt voor bewoners uit het dorp.

Vermeld op uw aanvraag

  • Soort woning (tussenwoning / hoekwoning / vrijstaande woning / twee onder een kap woning / appartement / anders)
  • Eigen woning of huurwoning en het bouwjaar
  • Energielabel van de woning; kijk hiervoor eventueel op www.zoekuwenergielabel.nl
  • Huishouding, aantal personen
  • Energieverbruik gas; laatste energie opgave aantal m³ gas
  • Energieverbruik elektra; kijk hiervoor op uw laatste energiejaaropgave, aantal kWh (hoog en laag tarief bij elkaar optellen)
  • Maandelijkse en jaarlijkse energienota; kijk hiervoor op uw laatste energiejaaropgave
  • Energieleverancier.

U ontvangt van ons een bevestiging van de aanvraag. Wij sturen uw aanvraag naar een energiecoach in uw buurt. Vanwege de grote belangstelling kan het enkele maanden duren voordat een energiecoach met u een afspraak maakt.

Kosten

Het energieadvies van de energiecoach is gratis.

Meer informatie

Voor meer informatie over het verduurzamen van uw woning kunt u ook contact opnemen met het Duurzaam Bouwloket