Brandweer

In de gemeente Kaag en Braassem zijn vijf brandweerkazernes.

De voornaamste taak van de brandweer is natuurlijk het blussen van branden. Maar de brandweer is op alle mogelijk manieren actief op het gebied van brandveiligheid en rampenbestrijding. Van controle op en advies over bouwvoorschriften en brandveiligheidsverordeningen tot het geven van voorlichting.

  • In geval van nood zoals een brand, een verkeersongeluk of hartstilstand, bel dan 112. Deze alarmcentrale werkt voor alle hulpdiensten, dus voor de brandweer, ambulance en politie; geef aan welke hulpdienst u nodig heeft. U wordt dan direct doorverbonden naar de juiste hulpdienst. Kijk voor meer informatie op de website van 112.
  • Voor niet spoedeisende hulp belt u met 0900–8844, dan krijgt u de politie aan de lijn. Wanneer een boom over de openbare weg dreigt te vallen, bij losgeraakte dakbedekking of gevelplaten of bij risico op kortsluiting of brand, bel dan de brandweer via 0900-0904. Weet u niet zeker of het gaat om een dringende melding of niet? Kijk dan op www.brandweer.nl/storm-en-wateroverlast.

De gemeentelijke brandweerkorpsen in Hollands Midden zijn geregionaliseerd en opgegaan in één organisatie: Brandweer Hollands Midden. De Veiligheidsregio Hollands Midden omvat de gemeenten Alphen aan den Rijn, Bodegraven- Reeuwijk, Bergambacht, Boskoop, Nederlek, Ouderkerk aan den IJssel, Schoonhoven, Teylingen, Oegstgeest, Gouda, Kaag en Braassem, Leiden, Leiderdorp, Nieuwkoop, Noordwijk, Vlist, Lisse, Noordwijkerhout, Hillegom, Rijnwoude, Voorschoten, Waddinxveen, Zoeterwoude en Zuidplas. De website van Brandweer Hollands Midden is www.brandweer.nl/hollandsmidden.