Buurtpreventie

Buurtpreventie houdt in dat buurtbewoners samen een oogje in het zeil houden in de eigen buurt of wijk. Omdat geen straat of buurt hetzelfde is, is buurtpreventie altijd maatwerk. De gemeente kan advies geven hoe u een buurtpreventieproject of WhatsApp-buurtpreventie-groep start. Buurtpreventie vindt altijd plaats in samenwerking met de politie, gemeente en andere partners (bijvoorbeeld woningbouwcorporatie). Heeft u als inwoner belangstelling voor het verbeteren van de veiligheidsbeleving in uw straat, buurt of wijk? Wilt u samen met uw buurtbewoners een bijdrage leveren? Vraag dan informatie over buurtpreventie aan.

Voorwaarden buurtpreventieproject:

  • buurtbewoners voeren zelf de buurtpreventie uit
  • is kleinschalig, 50 tot 150 woningen, tenminste 70% van de bewoners doet mee
  • er is een coördinator die het aanspreekpunt is
  • u vormt geen burgerwacht of speelt voor eigen rechter.

Voorwaarden WhatsApp-groep:

Een WhatsApp Buurtpreventiegroep moet een slapende groep zijn die alleen actief wordt als er daadwerkelijk een verdachte- of heterdaadsituatie aan de gang is. Bent u getuige van een misdaad of ziet u een verdachte situatie? Twijfel dan niet en bel direct 112! Bel 0900-8844 wanneer er geen spoed is

Kosten

Geen.

Aanvraag

Vermeld op uw aanvraag waar uw belangstelling naar uitgaat en een toelichting.

Informatie buurtpreventie aanvragen via onlineregelen.kaagenbraassem.nl U logt in via DigiD.

WhatsApp Buurtpreventie stickers

Er bestaan speciale stickers voor WhatsApp Buurtpreventiegroepen in onze gemeente. Deze zijn gratis verkrijgbaar. Neem voor het aanvragen van stickers contact op via het contactformulier ter attentie van team Veiligheid of bel 071 332 72 72.

WhatsApp Buurtpreventie borden

De gemeente heeft ongeveer 25 WhatsApp Buurtpreventieborden geplaatst. De gemeente is eigenaar van deze borden en bepaalt waar de borden geplaatst worden. De gemeente is ook verantwoordelijk voor het eventueel verplaatsen van deze borden. Het is niet toegestaan eigen borden te plaatsen.