Scholen en kinderopvang

In Kaag en Braassem zijn verschillende kinderdagverblijven, peuterspeelzalen en scholen voor basisonderwijs. In de Informatiegids van de gemeente Kaag en Braassem vindt u alle scholen, kinderdagverblijven en peuterspeelzalen bij u in de buurt.

Scholen

Op Scholenopdekaart.nl presenteren scholen zichzelf. Dit doen ze door toelichtingen te schrijven bij betrouwbare gegevens van erkende partijen als DUO en de Inspectie van het Onderwijs én ze voegen zelf unieke informatie toe.

Het aanmelden van uw kind is gedurende het hele schooljaar mogelijk. Ieder jaar rond februari organiseren de basisscholen open dagen voor toekomstige ouders en hun kind(eren). U kunt met de school bellen om een aparte afspraak te maken.

Kinderopvang

Op Landelijkregisterkinderopvang.nl kunt u opzoeken of een kindcentrum of peuterspeelzaal erkend is. Als het erkend is, voldoet aan de landelijke inspectienormen. Dit is een voorwaarde voor bijvoorbeeld kinderopvangtoeslag (belastingdienst.nl).

Vestigen

Wilt u een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, gastouderbureau of peuterspeelzaal beginnen? Dan moet u uw bedrijf laten registreren in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). De registratie vraagt u aan bij de GGD Hollands Midden. Dat doet u ten minste 10 weken voordat u begint.

Schoolvakanties

De data voor schoolvakanties (rijksoverheid.nl) worden elk jaar landelijk vastgesteld. De scholen in de gemeente Kaag en Braassem behoren tot de regio Midden. Lokaal kan hiervan worden afgeweken. Voor het exacte vakantieschema verwijzen wij u naar de betreffende school.