Consultatiebureau

Het consultatiebureau is onderdeel van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Kaag en Braassem. Hier werken jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen van de jeugdgezondheidszorg die de groei en ontwikkeling van uw kind volgen. Ook de basisvaccinaties van het Rijksvaccinatieprogramma krijgt uw kind op het consultatiebureau.

Het adres van het CJG is Schoolbaan 2b in Roelofarendsveen. Het telefoonnummer is 088 - 254 23 84 (088 - CJGADVIES). Kijk voor meer informatie op de website CJGKaagenBraassem.nl.

Gehoortest bij pasgeboren baby's

Baby´s en peuters maken in een hele korte tijd een snelle ontwikkeling door. Het consultatiebureau heeft gespecialiseerde mensen in dienst die de ontwikkeling van kinderen goed kennen. Na de geboorte van uw kind krijgt u een uitnodiging voor een gehoortest van het CJG.

Huisbezoek na de bevalling

In diezelfde periode neemt de jeugdverpleegkundige telefonisch contact met u op om een afspraak te maken voor een huisbezoek. Tijdens dit huisbezoek maakt u kennis met de jeugdverpleegkundige, krijgt u informatie over het CJG, de jeugdgezondheidszorg en krijgt u voorlichting over de eerste tijd met uw baby. De JGZ houdt een dossier bij van uw kind en uiteraard is er ruimte voor al uw vragen.

Bezoek consultatiebureau

Als uw baby 4 weken is, komt u voor het eerst op het consultatiebureau. Tijdens deze afspraak wordt uw baby gewogen en gemeten, wordt er gekeken hoe het gaat met u en uw baby en kunt u vragen stellen. Na elke afspraak krijgt u een vervolgafspraak mee.

Inentingen

Een aantal infectieziektes kan de gezondheid blijvend schaden of is zelfs dodelijk zijn. Inentingen kunnen dat voor enkele ziektes voorkomen. Daarom heeft de overheid een Rijksvaccinatieprogramma opgezet. Kinderen ontvangen tijdens de contactmomenten de .kindervaccinaties. Lees meer over infecties en vaccinaties op de website rivm.nl/rijksvaccinatieprogramma