Jeugdwerk voor jongeren

De is er in iedere kern van Kaag en Braassem voor jeugd tussen de 4 en 23 jaar. Vrijwel dagelijks is een jeugdwerkers in één van de kernen te vinden. De jeugdwerkers gaan naar de plekken waar veel jongeren samen komen. Daar gaan ze het gesprek aan over onder andere veiligheid, drugsgebruik of een gezonde leefstijl. Ze richten zich vooral op jongeren die om wat voor reden dan ook wat extra ondersteuning nodig hebben.

Jongeren

Jongeren kunnen met al hun vragen bij de jeugdwerkers van De Driemaster terecht. Dit kan gaan over schulden; drugsgebruik of problemen thuis, op school of op het werk. De jongerenwerkers luisteren en denken mee over een oplossing. In alle gevallen gaan ze daarbij uit van de eigen kracht van jongeren: wat kan iemand zelf ondernemen? Waar is hij of zij goed in? Daar gaan de jeugdwerkers naar op zoek. Daarnaast ondersteunen ze vrijwilligers en jongeren bij het organiseren van activiteiten in hun eigen kern. De Driemaster bedenkt zelf geen activiteiten, omdat we vinden dat de jeugd zelf het beste weet wat leuk is. Daarnaast doen vrijwilligers en jongeren op deze manier interessante ervaring op, bijvoorbeeld op het gebied van organiseren, communicatie of fondsenwerving.

Kinderen

Ook voor kinderen in Kaag en Braassem zet het jeugdwerk zich in. Zo bezoeken de jeugdwerkers speelplekken en bekijken of de speelvoorzieningen nog heel en veilig zijn. Ook wordt er gekeken of de voorziening nog aansluit bij de behoefte van de kinderen die gebruik maken van de voorziening. Samen met de gemeente proberen we zo een optimaal speelklimaat voor kinderen te creëren zodat ze veilig op kunnen groeien in hun buurt.

Contact

Ben jij tussen de 4 en 23 en wil je graag in contact komen met een jeugdwerker van de Driemaster? Aarzel niet: je kunt altijd bij ze terecht met je vragen. Je kunt ze regelmatig bij jou in de buurt tegen komen. Ook kun je contact met de jeugdwerkers opnemen via www.Driemaster.nu