Go! voor Jeugd

De gemeente is verantwoordelijk voor alle vormen van jeugdhulp en zorgt ervoor dat hulp, zorg en ondersteuning beschikbaar is voor jeugdigen en ouders die dit nodig hebben. Bijvoorbeeld bij problemen met opgroeien of opvoeden. Problemen die gezinnen niet zelf kunnen oplossen. Het kan ook gaan om psychische problemen bij kinderen tot 18 jaar (en in bepaalde gevallen tot 23 jaar). Denk daarbij aan psychische problemen waardoor kinderen zich minder goed kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld autisme, ADHD, dyslexie, verslaving of depressie. De hulp is erop gericht de psychische problemen te verhelpen of te voorkomen dat ze erger worden.

Heeft u een vraag over opvoeden en opgroeien?

Dan kunt u terecht bij het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) in Kaag en Braassem. Zij zijn iedere werkdag van 9.00 - 17.00 uur telefonisch bereikbaar via 088 - 254 23 84. Bij eenvoudige vragen kan het CJG direct advies geven.

Is er meer nodig, dan schakelt het CJG het Kernteam Kaag en Braassem in. Doordat alle hulpverleners hun eigen specialismen hebben, is er altijd wel iemand die antwoord heeft op uw vraag of zorg. Het Kernteam is op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bereikbaar op het nummer 088 - 254 23 55. Of per mail via info@kernteamkb.nl. Uw contactpersoon kijkt samen met u welke begeleiding nodig is en zoekt deze hulp zo dicht mogelijk in de buurt. 

Organisaties achter GO! voor jeugd

GO! voor jeugd is een samenwerking van de partners Cardea, Gemiva-SVG Groep, Horizon Jeugdzorg en Onderwijs, Ipse de Bruggen, Kwadraad Maatschappelijk Werk, De Opvoedpoli, Curium-LUMC en Prodeba. Zij werken samen met veel organisaties in de buurt zoals het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG), onderwijs, huisartsen en andere lokale jeugdhulpaanbieders.