Opvanglocaties

Kaag en Braassem vangt op verschillende plaatsen in de gemeente Oekraïense vluchtelingen op.

Door de oorlog zijn er veel Oekraïners op zoek naar een veilige plek. De gemeente Kaag en Braassem voelt zich verbonden met Oekraïne en de Oekraïners. Ook naar onze gemeente komen vluchtelingen. Kaag en Braassem vangt Oekraïense vluchtelingen op in het pand van de Rabobank aan Het Oog in Roelofarendsveen. Deze locatie is tot 1 juli 2023 beschikbaar. De gemeente is bezig met het vinden van een alternatieve locatie voor deze bewoners. In de pastorie van de Mariakerk in Roelofarendsveen worden ook vluchtelingen opgevangen.
Ook in Woubrugge is een grote opvanglocatie, waar met enorm veel vrijwilligers een veilige plek geboden wordt aan vluchtelingen uit Oekraïne. De initiatiefnemers hebben een Facebookpagina waar u meer informatie over dit initiatief kunt vinden.

Burgemeester Astrid Heijstee over de opvang: “Ook in Kaag en Braassem zorgen we dat mensen, die zijn gevlucht vanuit de verschrikkelijke oorlog in Oekraïne, in onze gemeente een snelle en menswaardige opvang kunnen krijgen. Het is hartverwarmend om te zien hoe onze gemeenschap zich inzet voor de mensen uit Oekraïne”. 

Daarnaast zijn er verschillende burgerinitiatieven waar vluchtelingen uit Oekraine opgevangen worden.