Hulp bieden aan Oekraïners

U kunt op verschillende manieren hulp aanbieden bij de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne.

Oproep voor mensen die Oekraïens of Russisch spreken

Spreekt u Oekraïens of Russisch (de belangrijkste voertalen in Oekraïne)? En wilt u als tolk/vrijwilliger ingezet worden tijdens de opvang en maatschappelijke ondersteuning van de vluchtelingen? Meld u dan aan via helpmee@kaagenbraassem.nl

Oproep voor vrijwilligers die op locatie willen helpen

We hebben inmiddels al heel wat vrijwilligers die helpen. Omdat de opvang voor langere tijd is, maken we deze 'pool' van vrijwilligers graag nog wat groter. Wij zoeken:

  • vrijwilligers die structureel willen meedraaien als gastheer/gastvrouw op de opvanglocatie, dagen en tijden in overleg. U bent op de locatie aanspreekpunt voor vragen van de gasten. Ook zoeken wij vrijwilligers die ons willen helpen om andere zaken te regelen, zoals het verzorgen van vervoer als de gasten ergens heen moeten. 
    Wilt u een rol spelen? Stuur dan een mail naar helpmee@kaagenbraassem.nl en geef aan waar u ons mee kunt helpen. Zet in de mail ook uw telefoonnummer. 
  • vrijwilligers die de Oekraïense vluchtelingen willen helpen bij het leren van de Nederlandse taal kunnen contact opnemen met Paul Wiewel van de Driemaster via e-mail p.wiewel@dedriemaster.nu.

Actuele informatie

Op de website van de Rijksoverheid vindt u actuele informatie over de opvang van vluchtelingen.