Algemeen | Aanleg glasvezel in de gemeente

De gemeente legt zelf geen glasvezelnetwerken aan. Dit wordt gedaan door verschillende marktpartijen. De gemeente probeert hierin te coördineren maar kiest niet voor één partij.

De telecomwet regelt dat een gemeente de aanleg moet toestaan maar hierbij een aantal voorwaarden mag stellen. De gemeente wil graag een breed aanbod van glasvezel voor haar inwoners en probeert het graven in de openbare zo goed mogelijk beheren en overlast te voorkomen.

Glasdraad

Glasdraad heeft de buitengebieden de kernen Hoogmade, Rijnsaterwoude, Rijpwetering, Oud Ade en Nieuwe Wetering voorzien van een glasvezelnetwerk. Kijk voor meer informatie op de website van Glasdraad.

Deltafiber

Deltafiber is momenteel bezig met het aanleggen van een glasvezelnetwerk in Leimuiden daarna zullen Oude Wetering en Roelofarendsveen volgen. Kijk voor meer informatie op de website van Deltafiber.

Glaspoort

Glaspoort is bezig met een verkenning voor het aanleggen van glasvezelnetwerk in Woubrugge, Leimuiden, Oude Wetering en Roelofarendsveen. Kijk voor meer informatie op de website van Glaspoort.