Vissen, vispas

De VISpas is een visvergunning voor sportvissers. U kunt kiezen uit verschillende soorten VISpassen. De Sportvisserij Nederland en de verenigingen geven de VISpassen uit. Wilt u weten wanneer u een VISpas (voorheen visvergunning) nodig hebt om te mogen vissen? Op de website van Sportvisserij Nederland kunt u de VISpas Check doen en ook de website www.visplanner.nl biedt informatie over de benodigde VISpas voor een bepaald water.

De vispas kunt u aanvragen bij Sportvisserij Nederland of een hengelsportvereniging bij u in de buurt. Op de website http://www.sportvisserijnederland.nl/vispas/ kunt u zoeken naar het dichtstbijzijnde verkooppunt of de VISpas online bestellen.

Visvergunning Veender- en Lijkerpolder

Gaat u vissen in de Veender- en Lijkerpolder? Ook dan heeft u een visvergunning nodig. Die kunt u verkrijgen bij Visserijbedrijf Van Veen. Het visrecht in deze polder is in handen van dit bedrijf. Visserijbedrijf/Palingrokerij Van Veen vindt u aan de Noordkade 25, 2371 EA in Roelofarendsveen, direct naast de jachthaven aan het Braassemermeer. De vergunning is te verkrijgen van maandag tot en met zaterdag tussen 09.00 en 17.00 uur. De kosten voor de vergunning bedragen 5 euro per dag of 15 euro per jaar.