Forensenbelasting

U betaalt forensenbelasting als u meer dan 90 dagen per jaar een gemeubileerde woning, stacaravan, chalet of woonboot voor eigen gebruik beschikbaar houdt in de gemeente Kaag en Braassem, terwijl u in een andere gemeente woont.

Bijzonderheden

Forensenbelasting wordt geheven van mensen die niet staan ingeschreven als inwoner van de gemeente Kaag en Braassem. Dit wordt door de gemeente gecontroleerd.

Er is bekend welke woningen (recreatie)woningen zijn en wie als inwoner staat ingeschreven in de basisregistratie personen bij Burgerzaken. De exploitanten/eigenaren van vakantieparken en campings zijn verplicht informatie te verstrekken voor de belastingheffing van forensenbelasting. Jaarlijks worden er ook formulieren verstuurd naar personen om te achterhalen wie een woning beschikbaar houdt. Een gemeubileerde woning moet voor de forensenbelasting aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de woning een toilet, keuken en een wasgelegenheid hebben. Het aantal dagen dat u of uw gezin werkelijk gebruik maakt van de woning is niet van belang, het gaat om de beschikbaarheid.

Automatische incasso

Wilt u gespreid betalen? Kies dan voor automatische incasso. U betaalt de aanslag forensenbelasting dan over zes termijnen. U kunt dit direct regelen via de website door in te loggen met uw DigiD en ons te machtigen voor automatische incasso.

Meer informatie

Werkzaamheden op het gebied van belastingen worden uitgevoerd door de gemeente Alphen aan den Rijn. Heeft u een vraag?